Grand Prix odnio Mirko Švenda Žiga

Pobjednik 15. Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić” je Mirko Švenda Žiga s skladbom “Duša s tobom”, dok je Etno duu Goga & Željko pripao Grand Prix za dijalektalnu glazbu

Prekrasna glazbena večer, sjajne skladbe  i vrhunska produkcija obilježili su ovogodišnji MEF. Besprijekorna organizacija ni ovog puta nije izostala, kao ni pozitivni komentari publike.

Festival s koji je dobio ime po vrhunskom skladatelju Čakovčancu Ljubi Kuntariću došla je pozdraviti i gospođa Marije Antoš rođ.Kuntarić, sestra nedavno preminulog Ljube koji je zadužio hrvatsku glazbenu scenu.

Uz župana Matiju Posavca, gradonačelnika Stjepana Kovača, gošća festivala bila je izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića također Čakovčanka Gordana Rusak.

Festival je glazbenoj sceni ponudio niz dijalektalnih skladbi koje će narednih godina imati primarno mjesto u odbiru autora i izvođača te neke mlade pjevače koji su iskazali vrhunske vokalne mogućnosti kao npr. Lucija Job iz Lepoglave.

Uz Žigu, koji se na festival vratio nakon četiri godine i doživio prave ovacije, svakako bilježimo najgromoglasniji aplauz, koji je za svoju izvedbu pjesme “Međimurje moje” dobio Ivica Jurgec.

Publika je mogla uživati u gotovo svim nastupima pjevača koji su si istinski dali truda da emocije njihovih pjesama dođu do publike od domaćeg dečka Bojana Jambrošića, Čede i Matije Antolića do sjajne Kim Verson.

Dodijeljena je i nagrada za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala koja je pripala pjesmi “Vidim te u bijelomTarapane benda, koju su preuzeli autor pjesme Dušan Bačič  i članovi benda.

Ukupnom sjajnom dojmu festivala priključile su se odlične plesačice Plesne skupine “Korak”, Katarina Rautek i Lili Gee u show programu te voditlejski par Mateja Gošćiej i Branko Uvodić.

Snimka festivala emitirati će se na HTV-u.


(mp)

Foto: M.Novak

 

O autoru

Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*