Piškornica od otpada do smouhljeba

Direktor regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Jozinović pronašao je način dodatne zarade. 

Potpisao ugovor sa samim sobom pa si isplatio milijun kuna

Za početak, u Piškornici radi kao direktor, ugovor je to kojeg su mu odobrili predstavnici četiri županije među kojima je i međimurska i općine koji su vlasnici Piškornice, a plaća mu iznosi 18.500 kuna. S obzirom da tvrtka Piškornice ima tek oko dva milijuna kuna prihoda i neveliku dobit, Jozinović je kao direktor odlučio osnovati tvrtku “Piškornica sanacijsko odlagalište”, preko koje se naplaćuje odlaganje otpada.

Potom je sam sa sobom potpisao da ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti.

S obzirom na to da je Piškornica sanacijsko odlagalište prošle godine imala 10,2 milijuna kuna dobiti, Jozinović je sebi milijun kuna dodatnog bonusa što znači da je uz 18.500 kuna plaće i 10 tisuća kuna naknade mjesečno, dobio i milijun kuna za uspješno poslovanje. S obzirom da ima ugovoren dovoz otpada s područja četiri sjeverozapadne županije po fiksnim cijenama, a centar nema velikih troškova, dobit nije bilo teško ostvariti.

Zgrožen ovakvim postupkom, jedan od vlasnika Varaždinska županija odnosno njen župan Radimir Čačić zatražio je uvid u sporni ugovor.

“Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište nema nikakve kontrolne mehanizme. Ja sam prvi za nagrađivanje rada, ali osim što se ovdje radi da je direktor potpisao ugovor sam sa sobom, ugovoreni bonus je barem deset puta veći za sličan red veličina poslovanja. Nisam se još susreo s ovakvim ugovorima za jednu javnu tvrtku u karijeri” – izjavio je Čačić.

(Izvor: 24.sata)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*