Međimurje Press
Policija

Traže se očevici prometne nesreće

Četvrtak, 16. travnja 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Nedelišće – provala u ugostiteljski objekt

U razdoblju od 14. do 16. travnja 2020. godine u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt (kafić i restoran), odakle je ukrao razna alkoholna pića.

Materijalna šteta prema izjavi predstavnika oštećenog privatnog trgovačkog društva iz Dunjkovca procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA – TRAŽE SE OČEVICI

Nakon prometne nesreće nepoznati vozač napustio mjesto događaja

Jučer, 16. travnja 2020. godine oko 6 sati i 30 minuta na trećem kilometru druge dionice državne ceste broj 20, između Svetog Križa i Preloga, dogodila se prometna nesreća nakon koje je nepoznati vozač napustio mjesto događaja.

Nepoznati vozač, nepoznatog vozila obavljao je pretjecanje nepoznatog teretnog automobila i to u trenutku kada je vozač koji se kreće iza njega već započeo s pretjecanjem. Uslijed opisane situacije nepoznato vozilo udarilo je u Audi A4, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji vozač.

Nakon sudara vozač Audija skrenuo je djelomično na cestovnu bankinu, gdje je prednjim dijelom automobila udario u 70-godišnjeg pješaka.

Nasreću, pješak u opisanoj nesreći nije ozlijeđen.

Nakon nesreće nepoznati vozač napustio je mjesto događaja, a da prethodno nije razmijenio podatke s drugim sudionicima.

Mole se građani koji raspolažu s konkretnim saznanjima o ovoj prometnoj nesreći da se jave u Postaju prometne policije Čakovec, odnosno nazovi na broj 192.

INFORMACIJE

  1. Oprez, ceste nisu piste – neka ostanu sigurne!

Popis savjeta i preporuka za vozače mopeda i motocikala       

Unatoč trenutnoj situaciji u svezi epidemije virusom „COVID-19“ na prometnicama je uočen pojačani promet motocikala i mopeda. Povodom nadolazećih povoljnih vremenskih uvjeta, ovom prilikom policija podsjeća mopediste i motocikliste da se: kreću propisanim brzinama, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno  koja imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka te da tijekom vožnje motociklima i mopedima obavezno koriste zaštitnu kacigu, pri čemu mislimo na vozače i putnike, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna posebice ukoliko bi sudjelovali u prometnim nesrećama. Zaštitna oprema ublažava moguće ozljede, odnosno njihove posljedice. Tu u prvom redu mislimo na motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i drugo.

Više informacija na poveznici.

  1. Najava aktivnosti međimurske policije usmjerenih na suzbijanju najtežih prometnih prekršaja

Danas (petak), 17. travnja 2020. godine od 16 do 24 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Četiri ubojice u prometu”.

Kako smo sredinom prošlog mjeseca najavili, međimurska policija kontinuirano nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Policijski službenici tijekom najavljene akcije posebnu pozornost posvetit će prekršajima iz tzv. grupacije „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i na suzbijanje prekršaja vozača motocikala i mopeda. Naravno, pod posebnim nadzorom bit će i ponavljači teških prometnih prekršaja, „recidivisti“.

Nadzor prometa vršit će se na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički resursi (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, motocikli, „presretači“ i dr.).

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja