Međimurje Press
Policija

Vikend izvješće Pu međimurske

Dani vikenda, 17., 18. i 19. srpnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i tri krađe, od čega je u dvije krađe procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo krađu iz obiteljske kuće u Pušćinama

Između 16. i 17. srpnja 2020. godine u Pušćinama, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće ukrao torbicu u kojoj se nalazio novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

U krugu poduzeća u Prelogu izbio požar

U petak, 17. srpnja 2020. godine oko 16,55 sati u Prelogu, Ulici Hrupine, u krugu privatnog poduzeća izbio je požar na jedinicama strojeva, koji su u potpunosti izgorjeli.

Požar su ugasili pripadnici vatrogasnih postrojbi iz Čakovca i Preloga.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna, dok je požar nastao uslijed tehničkog kvara.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

  1. Prometna nesreća između Vratišinca i Žiškovca

U petak, 17. srpnja 2020. godine oko 23,40 sati na kolniku ceste između Vratišinca i Žiškovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka rođen 1981. godine, krećući se iz smjera Vratišinca u smjeru Žiškovca, u vrijeme kad je u organizmu imao alkohol u količini od 2,14 grama po kilogramu, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je vozilom prilikom ulaska u zavoj prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala vozačica rođena 1991. godine.

Ozlijeđena vozačica vozilom hitne pomoći prevezena je u bolnicu gdje je zadržana na liječenju, dok će se kvalifikacija ozljede utvrditi naknadno.

Vozaču rođenom 1981. godine privremeno je oduzeta vozačka dozvola, a zbog alkohola u organizmu određena je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Za vrijeme očevida promet na dijelu ceste između Žiškovca i Vratišinca bio je obustavljen do 18. srpnja 2020. godine, do 1,15 sati te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Kvalifikacija prometne nesreće utvrdit će se naknadno.

2) Prometna nesreća u Dunjkovcu

U subotu, 18. srpnja 2020. godine oko 21,55 sati u Dunjkovcu, na raskrižju ulica Augusta Šenoe, Glavne i dr. Ljudevita Gaja, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka rođen 2001. godine, „mladi vozač“ koji je vozilom upravljao u vrijeme dok je u krvi imao prisutan alkohol u količini od 0,70 grama po kilogramu, dolaskom do raskrižja nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao vozač rođen 1991. godine. Nakon udara došlo je do zanošenja oba vozila te silaska osobnog automobila kojim je upravljao „mladi vozač“ izvan kolnika i udara u dvorišnu ogradu.

Vozilom hitne pomoći oba vozača i putnik rođen 1987. godine, iz osobnog automobila kojim je upravljao vozač rođen 1991. godine, prevezeni su bolnicu gdje je utvrđeno da su vozači zadobili lake tjelesne ozljede i pušteni su kući, dok je putnik zadržan na daljnjem liječenju a njegove ozljede i kvalifikacija same prometne nesreće utvrdit će se naknadno.

INFORMACIJE

  1. Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri s nastalom materijalnom štetom. Lake tjelesne ozljede zadobila su dva vozača, dok se kvalifikacija ozljeda čeka za tri pješaka, jednog vozača i jednog putnika u osobnom automobilu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti – tri prometne nesreće,

– neprilagođena brzina kretanja – jedna prometna nesreća,

– nepropisna vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,

– ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod četiri vozača.

Najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila rođenog 1981. godine s područja grada Čakovca u količini od 2,14 grama po kilogramu, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, u petak, 17. srpnja 2020. godine oko 23,40 sati na kolniku ceste između Žiškovca i Vratišinca.

  1. Provedena akcija “Alkohol i droga”

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sa subote na nedjelju, s 18. na 19. srpnja 2020. godine od 23 do 5 sati, proveli operativnu akciju „Alkohol i droga“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 15 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,00 do 0,50 grama po kilogramu – jedan prekršaj,

  • od 0,50 do 1,00 grama po kilogramu – jedan prekršaj,

  • iznad 1,50 grama po kilogramu – jedan prekršaj,

četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;

  • prekoračenje nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 kilometara na sat veće od dopuštene – dva prekršaja,

  • prekoračenje nepropisne brzine kretanja u naselju od 20 do 30 kilometara na sat veće od dopuštene – jedan prekršaj,

  • prekoračenje nepropisne brzine kretanja izvan naselja od 10 do 30 kilometara na sat veće od dopuštene – jedan prekršaj.

jedan prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu,

tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

četiri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,70 grama po kilogramu utvrđena je u nedjelju, 19. srpnja 2020. godine u 00,10 sati u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, kod vozača osobnog automobila rođenog 1984. godine s područja općine Nedelišće.

Prisutnost opojnih droga prilikom nadzora cestovnog prometa nije utvrđena, a testirane su dvije osobe.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom, i to u nedjelju 19. srpnja 2020. godine oko 1,40 sati u Nedelišću, Čakovečkoj ulici.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja