27.2 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Policija

PU MEĐIMURSKA – događanja u dane vikenda od 11. do 13. veljače 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i pet krađa. Materijalna šteta se kod svih pet krađa procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu i dvije krađe:  

  • U subotu, 12. veljače 2022. godine u Čakovcu, Ulici Josipa Kozarca nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt gdje je ispremetao stvari i ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. 

  • U noći s 9. na 10. veljače 2022. godine u području „Siladijev kut“, na ribnjaku nedaleko Kotoribe nepoznati počinitelj je ukrao čamac dužine 3,5 metara.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

  • Policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu od 71-godišnjaka kojim prijavljuje da je nepoznati počinitelj u razdoblju od 30. siječnja do 13. veljače 2022. godine, u polju zvanom „Muršćak“ nedaleko Goričana porušio i ukrao nekoliko stabala graba i jasena.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Apeliramo na vlasnike šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedničkom suradnjom spriječili šumske krađe. Ukoliko i dođe do krađe, molimo građane da odmah po saznanju prijave kazneno djelo te prikupe sva relevantna i korisna saznanja kako bi se moglo doprinijeti otkrivanju počinitelja i eventualno poslužiti kao dokaz u sudskom postupku. 

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PRONALAZAK NEEKSPLOIDIRANIH EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA 

          Građanin pronašao vježbovnu protueksplozivnu minu

U subotu, 12. veljače 2022. godine oko 10,15 sati u šumskom predjelu „Krče“ između naselja Belica i Držimurec, građanin je pronašao vježbovnu protupješačku minu.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske koji je eksplozivno sredstvo izuzeo i do uništenja pohranio u skladište Policijske uprave.

Pohvaljujemo savjesnog građana i dalje pozivamo javnost da bez bojazni od sankcija prijavljuju pronalazak opasnih eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva kako bi se otklonila opasnost od neželjenih posljedica.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije dogodile su se dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva sudionika.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,88 g/kg utvrđena je kod 42-godišnje vozačice osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka koja je sudjelovala u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 13. veljače 2022. godine oko 13,45 sati u Pušćinama,  Čakovečkoj ulici.

Naime, vozačica je obavljala uključivanje u promet s parkirališnog prostora te prilikom skretanja u lijevo na kolnik nije propustila sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje. Zbog toga je u njezino vozilo udarilo vozilo čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 54-godišnja vozačica.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Protiv 42-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

INFORMACIJE

  • Čakovec – kod “Galerije Sjever” pronađen novac

U subotu, 12. siječnja 2022. godine u gradu Čakovcu, na području “Galerije Sjever”, kod bankomata, savjesni i pošteni građanin pronašao je novac.

Pozivamo vlasnika koji je novac izgubio, da se javi u Nalazni ured, u sjedištu Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

  • Najava aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom veljače 2022. godine 

Obavještavamo građane da će policijski službenici Policijske uprave međimurske korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, tijekom veljače 2022. godine provoditi preventivne aktivnosti u sljedećim terminima:

Postaja prometne policije Čakovec

  • u utorak, 15. veljače 2022. godine u vremenu od 8,30 do 10,00 sati u Mačkovcu, u Ulici bana Josipa Jelačića bb.

Na uspostavljenom informativnom punktu policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodit će preventivne aktivnosti prema vozačima bicikla i pješacima u prometu

Policijska postaja Prelog

  • u četvrtak, 17. veljače 2022. godine u vremenu do 9,00 do 11,00 sati u Goričanu, na Trgu svetog Leonarda,
  • u petak, 18. veljače 2022. godine u vremenu od 9,00 do 10,30 sati, u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici i u vremenu od 11,30 do 12,30 sati u Čehovcu.

Na informativnim punktovima policijski službenici Policijske postaje Prelog će provoditi preventivne aktivnosti u sklopu preventivnog projekta „Zajedno do veće sigurnosti“ te nacionalne preventivne akcije ”Zajedno”.

Policijska postaja Čakovec

  • u subotu, 19. veljače 2022. godine u vremenu od 9,00 do 10,00 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici,
  • u subotu, 26. veljače 2022. godine u vremenu od 9,00 do 10,00 sati u Orehovici, Cvjetnoj ulici.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec će na informativnim punktovima provoditi preventivne aktivnosti u sklopu nacionalne preventivne kampanje ”Manje oružja, manje tragedija” i aktivnosti iz preventivnog projekta „Zajedno do veće sigurnosti“.

Policijska postaja Mursko Središće

  • u ponedjeljak 21. veljače 2022. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u Murskom Središću, Ulici Sitnice,
  • u utorak, 22. veljače 2022. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u Podturnu, Ulici Lončarevo naselje

Na informativnim punktovima policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće provodit će aktivnosti iz nacionalne preventivne kampanje ”Manje oružja, manje tragedija“ i aktivnosti vezano na prevenciju međuvršnjačkog nasilja, u cilju obilježavanja Dana ružičastih majica.

Marina Soldat                

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja