Međimurje Press
Glazba

šŸŽ¶ Jelena Oberman predstavlja englesku verziju pjesme “Oluja”

Potaknuta pozitivnim reakcijama publike, nakon godinu dana od objave singla ā€žOlujaā€œ, Jelena Oberman odlučila je objaviti englesku verziju te pjesme. Singl ā€žThe Stormā€œ od danas je dostupan na svimĀ streaming servisima i glazbenim platformama.

ā€žEmotivno sam vezana uz ovu pjesmu, a čini se, i moja publika. Zato mi ju je teÅ”ko odbaciti i krenuti producirati pjesme kojih imam već podosta na ā€žlageruā€œ. Kao da ta priča nije dovrÅ”ena, ta pjesma je svojevrsni krik. Tu priču će tako sad čuti i internacionalna publikaā€œ, kaže Jelena.

Riječ je o moćnoj pop baladi koja donosi snažne emocije, ali i nudi izlaz iz začaranog kruga boli, patnje, straha i bijesa. “The Storm” (oluja) simbolizira katarzu, pročiŔćenje koje slijedi nakon velikih tragedija.

Jelena ju je napisala neposredno nakon potresa 29.12.2020. u Hrvatskoj i smrti njezine tete od covida. To je bio njezin način noŔenja sa situacijom koju nije mogla kontrolirati i borbe sa strahom, bijesom i tugom koji su uslijedili.

ā€žSjećam se kako su mi se noge tresle kad sam sjela za klavir i stisnula pedalu. Bio je to moj prkos, otpor strahuā€, objaÅ”njava Jelena.

Ovu ambijentalnu/komornu pop pjesmu prevela je, aranžirala i producirala je posve sama, a pjesmu je miksao i masterirao iskusni hrvatski producent Zvonimir Dusper Dus.

Jelena se glazbom aktivno bavi od svoje 11. godine. Nakon viŔegodiŔnje stanke, za vrijeme koje je radila kao novinarka, glazbi se vratila prije dvije godine kada je počela pisati vlastite pjesme. U tom razdoblju napisala je stotinjak pjesama i instrumentala, a u posljednjih godinu dana počela se baviti i produkcijom. Mali broj žena u Hrvatskoj bavi se glazbenom produkcijom pa je Jelenina pojava na ovim prostorima viŔe iznimka nego pravilo.

Jelena se poigrava, eksperimentira s glazbom, surađuje s različitim glazbenicima i njezina se glazba ne može svrstati u samo jedan određeni žanr.

“Neki ljudi su gender fluid, ja sam genre fluid”, zaključuje.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja