Audicija za zbor “Ivan Goran Kovačić”

yanoOLPfZoWJ_GfrSqle9PPeIuXpZG7NzmrJqxlCKl4DHVXXYROHDQ9PDXwhrnUzZHimGXL67OdOX3qUhHXrTU7Y_s0=w1018-h398Imate lijep glas i gajite veliku ljubav prema pjevanju? Ovogodišnja audicija zbora Ivan Goran Kovačić pravo je mjesto za vas! Prijavite se i postanite dio probranog umjetničkog društva, koje nastupa s najvećima. Audicija će se održati u dva termina – 16. i 21. listopada od 19.30 sati u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5.

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo. Audicija je stoga otvorena za sve zainteresirane. Preko stotinu pjevača i dirigent Luka Vukšić s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji zbora IGK!

Nastupajte s poznatim solistima, putujte u inozemstvo Goranovci, iako su amateri, pjevaju vrhunski klasični repertoar, u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima i solistima, poput talijanskog slavuja Bocellija, s kojim će nastupiti 29. studenog, na spektaklu u Areni Zagreb. Zbor je usko surađivao i s Josipom Lisac, Maksimom Mrvicom, Tonyjem Cetinskim, Joséom Carrerasom i Invom Mulom, poznatoj po ariji iz filma Peti element. Zbor mnogo putuje, i po Hrvatskoj i u inozemstvo. Nedavno je tako potvrđeno i novo inozemno gostovanje Goranovaca – u Izrael.

Kandidati koji prođu ovogodišnju audiciju prvi će nastup imati na proljeće. Podsjetimo, odaziv na prošlogodišnju audiciju bio je rekordan, a kandidati su, kako bi pokazali svoje glasovno umijeće, doslovno čekali u redovima.

U obitelji Goranovaca svojedobno su bili i neki poznati članovi iz hrvatskog javnog života – glazbenici Arsen Dedić i Vice Vukov, voditelj Aleksandar Stanković, novinar Domagoj Jakopović Ribafish. Generacije koje su prošle kroz zbor dio su snažne tradicije i društvene uloge institucije IGK u Hrvatskoj. Želite li se pridružiti, dođite na FER, a više informacija pronađite na www.igk.hr ili na broju 098/270-251.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*