Međimurje Press
Glazba

Bok muzičari, Edo je!

Izgleda da je godina krenula zaozbiljno jer je tjedan iza nas bio krcat jakih tema. Krenimo ispočetka kad su svi pričali o nastupu rap ikoni Eminema, Snoop Dogga i Dr. Drea na Superbowlu. I imali su o čemu pričati jer je ovo jedinstvena prilika kad se u 15ak minuta koncetrirala sva moć današnjih rapa mogula kojima je samo falio Jay Z. Odnosno, nije falio jer je on i producent samog eventa sa svojom agencijom Roc Nation.

Bivši pjevač Iron Maidena Paul Di’Anno je gotovo preminuo od sepse, u Zagrebu su liječnici našli spajalicu u njegovoj nozi – priča je to koju je podijelio lokalnom podcastu. Podijelio je i informaciju kako će dan prije Maidena u Zagrebu nastupati besplatno. Ta pak informacija još nije nigdje potvrđena, no čovjek je to izjavio. Više o tome.

Ovaj tjedan se sva sila ljudi nanovo iznenadila kad je Billboard objavio ljestvicu slušanosti kod Hrvata. Ako ste pratili YouTube trending ili Deezer liste slušanosti koje godinama objavljujemo, nema tu ništa novo. Najslušaniji u Hrvatskoj je godinama srpski trap, pop/trap, a naravno i podosta cajki i trap cajki, tanka je tu linija, ako je više i ima. Singl tjedna je Senidah “Behute” koja, btw, je i najslušaniji singl imala u svim ex yu državama, a bila je i na vrhu trendinga Austrije, Njemačke, odnosno diaspore. Tu je i poneki domaći singl i poneki svjetski poput singla RHCP-a koji na ovoj listi pak izgledaju posve zalutalo.

Naša najprepoznatljivija nagrada Porin je pak ovaj tjedan objavila nominacije. Nećemo biti zlobni i reć je opet sve isto. Ima pomaka. Sramežljiv je, ali jest pomak. Dodana je kategorija hip hop, i u nju bi se trebali smjestiti rap i trap izvođači i time naizgled Porin prati trend. No, prati li ga? Samo su tri nominacije, a zaboravljen je praktički album koji slobodno može biti i albumom godine – Grše “Platinum”. Druga najbitnija stvar u ovome je – Porin u kategoriji Novi izvođač ima samo tri mjesta. I to je poluga koju Porin ima nad budućnosti i mladosti. Porin treba (kao što je to Grammy napravio) povećati broj nominacija u toj kategoriji, to bi značilo da bi se više mladih trudilo. Btw Urban je dobio zasluženih osam nominacija, Matija Cvek je u jakom rastu s 4… više o tome svemu.

Koncertne najave su malo splasnule, nanizala se negativna serija odgoda međunarodnih koncerata kao što su Sting, Gojira i Hans Zimmer. No Exit se javio kako je ubacio 64 novih imena koje predvodi veliki producent Calvin Harris.

Ok, dok ne krenu međunarodni, imamo svoje adute. Večeras je druga večer, malo zvuči neobičnog imena za veljaču, November Festa u Domu sportova u Zagrebu, koji je sinoć otvorio uz TBF i Elemental, dok večeras nastupaju Silente i Neno Belan. A u ponedjeljak u Lisinskom redaju se rock klasici u izvedbi filharmonije pod imenom Rock Opera. (Za oba koncerta sam sredio i fanclub upad.)

Tibor iz Silentea mi je i ispričao koje pjesme su utjecale na njegovo stvaralaštvo.

Ispod pulta kuriram najbolje nove singlove s naših prostora, format je to od šest singlova unutar tjedan dana. Ispod pulta ovaj tjedan idu talentirani mladi senzibilni kantauturi Luka Rajić i Sentineo, zagrebački trap lideri Yung Bude i Hiljson Mandela, a da rock ne ostane po strani pobrinuli su se povratnici Mandrili i Marin Jurić-Čivro. Preslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna ima Zoe Kida iz Zemlje gruva koja se vratila na scenu i spremila pjesmu s kojom želi i na Eurosong.

Kviz: Kažeš da ne pratiš, ali koliko zapravo znaš Doru?

fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

  • Rock Opera, 21.2.2022., Lisinski, Zagreb
  • AntiValentinovo: Let 3 + Živo blato, 4.3.2022., Boćarski dom, Zagreb
  • Still Corners, 18.4.2022., Boogaloo, Zagreb
  • The Smile, 13.5.2022., Hala, Zagreb
  • KISS, “End of the Road World Tour”, 9.7.2022. Arena, Zagreb
  • November fest, Sting i The Cure promokodovi su rasprodani

Promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na do 30 kodova po koncertu.

Ne ZABORAVI da JE KRAJNI CILJ SREĆA!

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja