Međimurje Press
Glazba

Bok Muzičari, Edo je!

Narod je takav da je veća vijest otkazivanje koncerta od njegove najave ili same izvedbe. Tako je otkazivanje zagrebačkog koncerta grupe Whitesnake, odnosno europskog dijela oproštajne turneje legendarnog benda prošlog stoljeća s članovima koji su ušli u osmo desetljeće života veća vijest od toga da sujedan Placebo ili Simple Minds na istom tom prostoru i nastupili protekli tjedan. U redu, više je tu vezanih stvari koje zanimaju ljude, a to su i razlozi gdje su tri člana Whitesnakea imali zdravstvene probleme koji nisu neobični ako uzmemo u obzir na godinu rođenja istih. A tu je i naš ponos, Dino Jelusić, kojeg nećemo moći vidjeti ovom prilikom. Cijela priča.

Od partnerskih koncerata ovog vikenda, večeras se zatvara ljeto u MSU gdje nastupa Sara Renar i tko mi odgovori na ovaj mail danas do 18h, bit će na popisu kao moj gost. Jučer je pak, nešto niže, počeo Liburnia jazz festival u Opatiji gdje večeras nastupa China Moses, a u blizini se i otvorio Diamond klub, točnije kod Malinske, gdje večeras nastupa Magdalena, sestra puno poznatijeg Solomuna.

Ovaj tjedan izašle su i liste festivala koji nas očekuju ovog ljeta kod nas (i nešto regije), kao i lista turneja koje dolaze kod nas do kraja ljeta.

Sljedeći vikend donosi spektakl u zagrebačku Arenu, a to je grupa KISS, kojoj je to prvi put da nastupa u Hrvatskoj, a ujedno i posljednji s obzirom na to da je ovo oproštajna turneja, a da zagarantiraju spektakl, dolaze sa 16 kamiona i 6 autobusa opreme. Priča.

Selekcija singlova tjedna, i to onih s naših prostora, ovaj je tjedan istaknula osam domaćih i regionalnih pjesama koje traže posebnu pažnju, a pravilo je samo da je singl objavljen u zadnjih desetak dana, dostupan na YouTube-u i da sadrži nešto uzbudljivo, nešto izvrsno u sebi. Ovaj tjedan Ispod pulta je divna Zoi, pop punkeri Luzeri, novi Zembo Latifa, mango pop sastav Marisol, Lika Kolorado, i rap/trap niz Rouzi, 2 late i 2bona. Preslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna imaju debitanti, kako oni sami sebe nazivaju, ‘trinity pop bez ograničavanja’, bend Manifest s pjesmom “S prvom koja dođe”.   

fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

  • RockLive Festival, 28.7. – 31.7.2022., Kampus, Koprivnica, još 4 kodova
  • Tame Impala, 17.8., Arena Pula, 6 kodova za parter i 6 kodova za tribine

KISS, The Cure i Sting (sve Zagreb) promokodovi su rasprodani.

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

Profesionalac je amater koji se jednostavno pojavio svaki dan

MUZIKA.HR

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja