Međimurje Press
Glazba

Bok muzičari, Edo je!

Tema tjedna nije smrt kraljice, počivala u miru, već veliki tribute koncert koji se održao povodom smrti bubnjara Foo Figthersa. Taylor Hawkins Tribute okupio je ogroman broj prijatelja i suradnika benda, kao i 75 tisuća fanova koji su prisustvovali na šestosatnom koncertu od pedeset pjesama u čast prerano preminulom dušom benda.  Dave Grohl je sam vodio ceremoniju, vidno emotivan često se morao sabirati, posebno tijekom izvedbe “Times Like These”, a poseban moment je i Hawkinsov 16-godišnji sin Shane koji se pridružio Foo Fightersima na pozornici i bubnjao na pjesmi “My Hero”. Video je ovdje.

Preksinoć se pak održao dosad najveći samostalni koncert Pipsa, (kišni) spektakl: “Jasno je da mi je bilo odlično, jasno je da je bendu bilo odlično, jasno je da je i ostatku publike bilo odlično… Jednostavno, to je bio spektakl koji se nije smio propustiti, to je bio događaj koji se događa (igrom slučaja) jednom u osam godina. Nadam se da ćemo sljedeći put ‘najveći koncert Pipsa u karijeri’ ipak dočekati nešto brže jer smo svi spremni za to”, recenzira Siniša Miklaužić.

Istovremeno je kiša uznemiravala i ljude na Electronic Beats eventu uz Grammy dobitnika Mura Masu i niz inovativnih bendova pred kultnom Kockicom.

Najave kao najpoželjniji sadržaj. 

1) Goran Bare i njegove Majke, nisu baš rijedak koncertni izbor, no velik je to koncert od posebnog interesa, bit će u Domu sportova. Najava.

2) Najistaknutiji domaći treper Hiljson ima prvi veliki samostalni koncert, održat će se u Tvornici kulture. S obzirom na interes prema njemu, očekuje se soldout.

3) Najistaknutiji pak domaći kantautor mlađe generacije J.R. August predstavit će dva albuma “Dangerous Waters” i “Still Waters” u Zagrebu. Najava.

4) Koncert koji će zatvoriti ljetnu sezonu održat će Kings of Convenience u Šibeniku. Najava (fanclub niže)

A šta nam je s albumima bilo protekli tjedan? Rosalia je objavila deluxe verziju hit albuma “Motomami” uz četiri nove pjesme, a Gizzardi koji su ove godine osvajali i Šibenik objavili su kako do kraja godine ispustiti još tri albuma što će ukupno biti pet u 2022.

Selekcija singlova, i to onih s naših prostora, u formatu Ispod pulta predstavlja samozatajnu producenticu SUN U, jako zanimljivog “bobdilanovskog” Grgura Višića, a onda slijedi četiri trap singla – slovenski Drill, underground banger od Baksa, već etablirani Relja Torinna i najistaknutiji BiH reper mlade generacije Cunami. Preslušaj i odaberi favorita!

Singl tjedna: Još jedan singl iz “Zbirke zadataka”, ovaj put producent / repera Kickass i Makievski pričaju “Moj kvart” priču.

fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

Kings of Convenience, 16. rujna, Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik
10 promokodova (“muzikafanclub”) preko Eventim sustava – direktni link

Kovacs, 25. rujna, Tvornica kulture, Zagreb
20 promokodova (“muzikahrfanclub”) preko Entrio sustava – direktni link

The Cure i Sting u Zagrebu promokodovi su rasprodani.

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

Nemoj zaboraviti popiti dovoljno vode danas.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja