Božanstveni glas šesnaestogodišnje Međimurke

Rijetko kada možemo reći da samo u godinu dana netko može doživjeti toliku transformaciju, okrenuti svijet oko sebe, kao djevojka iz Dragoslavca,

Na prošlogodišnjem Malom MEF-u otpjevala je u slobodnoj formi pjesmu Ane Štefok „Međimurje zeleno” i pobijedila. Dobila je pozivnicu da ove godine bude gost i dodjeli pobjedničku nagradu. Odazvala se s puno ljubaznosti.

Uoči održavanja festivala, kada je stigla pored pozornice, pojedini članovi Organizacijskog odbora propitkivali su se tko je djevojka pored garderobe. Prelijepa, s dugom kosom, modno usklađena, dotjerana, na upit dal’ nastupa ili je u pratnji, izgovorila je: „Ja sam Nives”. Prvo nevjerica, a onda reakcija koja je govorila sama za sebe. Bila je to prošlogodišnja pobjednica NIVES HAŽIĆ, koja je samo nakon 365 dana svojim izgledom doživjela pravu transformaciju. Kada se popela na pozornicu i zapjevala međimursku „Vehni, vehni fijolica” sve nedoumice su nestale. Nives dijamantnog glasa, još jednom nas je ostavila bez riječi. Vokal je to o kojemu će se itekako čuti.

Tek nakon nastupa, saznali smo od samozatajne Nives koliko joj se promijenio život posljednjih godinu dana. I to kako. Nastupila je u Splitu gdje je na natjecanju mladih glazbenika „Daleki akordi” koje organizira Glazbena škola Josipa Hatzea pod pokroviteljstvom Grada Splita svojila prvu nagradu. Potom je u Mariboru osvojila 2. nagradu i treće mjesto, a onda još nastupila na završnom Gala koncertu u tamošnjem teatru.

Tko se ne sjeća trenutka nastupa Nives na RTL Zvjezdicama kad je interpretacijom rasplakala Doris Pinčić ili riječi Alke Vuice…. ti kao da si ispala iz nekog anđeoskog zbora među nas. Mislim da bi komotno mogla studirati operno pjevanje. Sve to je začinila Vanna rekavši – „Učini nam uslugu i molim te idi studirati klasično pjevanje”.

Po svemu sudeći tako će i biti. Ova mlada djevojka svoje ambicije i ciljeve podređuje upisu na Glazbenu akademiju u Beču. To je njezin životni cilj u koji ni trenutka ne sumnjamo. Ove godine upisala je 1.razred srednje Glazbene škole u Varaždinu. Inače bi trebala biti drugi razred srednje škole, ali je završila pripremne razrede kako bi upisala upravo glazbenu. Prva je to i najvažnija stepenicu za bečku Akademiju, jer o glasovnim sposobnostima ne treba trošiti riječi.

Sa showa RTL Zvjezdica nosi uspomene i draga prijateljstva. Radovala se posebno ovogodišnjem Malom MEF-u susreta s nekima od njih, nadasve Marinom Bulićem i Anom Bertić. Zajedno se radovala njihovoj pobjedi u Čakovcu, podijelila nagrade, jer pobjednici se uvijek raspoznaju.

Nives je sa svojih šesnaest godina već pobjednica, ima svoj cilj, dokaze svoje vrijednosti, upornost koja je neprikosnovena. A ona vodi daleko, do zvijezda o čemu ćemo u skoroj budućnosti sigurno pisati.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*