medjimurjepress@gmail.com

Božićni koncert Dominika Padarića

Dominik Padarić – student Kraljevne glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu, jučer 21. prosinca 2019. godine po drugi puta je održao koncert u Gradu rudara na poziv gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka. Prvi koncert u Centru za kulturu „Rudar“ održao je 2018. godine. U proteklih godinu i pol imao je prilike raditi s eminentnim glazbenicima, pedagozima i diregentima te sudjelovati na seminarima i masterclassovima BBC televizije, Londonskog simfonijskog orkestra, Škotske opere, Kraljevne opere u Londonu te na različitim radionicama profesora s američkog Yale universiteta te Glazbene akademije u Beču. Operno pjevanju studira u klasi britanskog baritona, profesora Quentina Haynesa.

Dvorana Centra za kulturu „Rudar“ bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a mnogobrojne ljubitelje glazbe Dominik je oduševio svojim izvedbama koje su bile u duhu Božića poput pjesama „Veselje ti navješćujem“, „O, Tannenbaum“, „Pada snijeg“,… Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio se i čestitao Dominiku na ovako prekrasnom koncertu te mu je poželio puno uspjeha u daljnjem studiranju. Također je iznio kako je veoma ponosan što je ovako mladi i talentirani glazbenik upravo iz našeg područja i kako vjeruje da će se Dominikov koncert i iduće godine održati u Centru za kulturu „Rudar“.

Gošća na Dominikovom koncertu bila je Gabriela Hrženjak – mlada Viničanka koja je operno pjevanje studirala na Akademiji u Ljubljani, a trenutno studira u klasi profesorice Lidije Horvat-Dunjko na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Uz Dominika i Gabrielu na koncertu su nastupali Patrik Zamuda – student klavira na Glazbenoj akademiji u Grazu, Marinko Hodić, Martin Zamuda, Nikola Mikulić i „Svetomartinske folklorašice“.

(GMS)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*