medjimurjepress@gmail.com

Album “Dora 2020. – Hrvatska pjesma za pjesmu Eurovizije” na top listi prodaje

Ovogodišnji Izbor za hrvatsku pjesmu Eurovizije, nazvan Dora po velikoj hrvatskoj glazbenici Dori Pejačević, ove se godine održao 29.2. u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji. CD s ove manifestacije, na kojem se nalazi svih šesnaest natjecateljskih pjesama, ostvario je visok ulaz na top ljestvicu domaće prodaje.

Album Dora 2020., u suradnji s HRT-om, donosi Croatia Records. Ovaj festivalski CD sadrži i knjižicu s popisom svih izvođača sudionika ovogodišnje Dore, autora svih tekstova i glazbe te biografije svih izvođača.

“Bez obzira što je samo jedan pobjednik, Dora je sjajno mjesto za predstavljanje novih pjesama i izvođača, i vjerujemo kako će ovo festivalsko izdanje biti puno budućih hitova.”rekla je Klaudija Čular iz Croatia Recordsa.

Album predstavlja svih 16 ovogodišnjih natjecatelja s njihovim pjesmama, a započinje pobjedničkom  pjesmom Divlji vjetre Damira Kedže. Ante Pecotić zaslužan je za tekst i glazbu pjesme, a aranžman su radili Bojan Šalamon Shalla i Matija Rodić. Kedžo će ovom pjesmom predstavljati Hrvatsku na 65. natjecanju Eurovizije koje će se ove godine održati u Nizozemskoj i to u Rotterdamu.

Pobjedničku pjesmu na albumu slijedi Lorena s pjesmom Drowning te Jure Brkljača i Bojan Jambrošić. Mia Negovetić pjesmom When It Comes To You ostvarila je velik uspjeh i osvojila isti broj bodova kao i pobjednička pjesma, a bila je favorit stručnog žirija. Na ovogodišnjoj Dori svoje su pjesme predstavili i Colonia, Edi, Lorenzo feat. Dino Purić i Reper Iz SobeMarin Jurić-Čivro, Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina, Elis Lovrić i Aklea NeonIndira, Đana i Nikola Marjanović te Zdenka Kovačićek čija izvedba zatvara izdanje.

Kad je riječ o prva tri mjesta prodaje domaćih izdanja, na vrhu je i dalje Mia Dimšić s albumom Sretan put, slijedi ju Dino Merlin i Arena Pula, a na trećem se mjestu našla Danijela Martinović i album Neopisivo.  Sva tri albuma donosi Croatia Records.

Na stranoj se listi prodaje kao predvodnik našao album talijanske skupine Il Volo naziva 10 Years: The Best of Il Volo. Na broj dva smjestio se Harry Styles i Fine Line, a Thanks For The Dance legendarnog Leonarda Cohena zauzeo je treće mjesto prodaje.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_10.tjedan
Top lista prodaje_strana_10.tjedan

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*