Amira Medunjanin i Božo Vrećo svojim sevdalinkama stigli u top 5 najprodavanijih

Prošlotjedna prodaja albuma na čak 164 prodajna mjesta pokazala je kako hrvatske slušatelje oduševljavaju note sevdaha. Među najprodavanijih pet smjestilo se dvoje izvođača koji upravo u tom žanru izvode prava glazbeno-umjetnička djela.

Na prvome se mjestu nalazi Amira Medunjanin čiji se album ‘Ascending‘ u izdanju Croatia Recordsa već tjednima nalazi na ovoj listi. Štoviše, cijelo se vrijeme nalazi među najprodavanijima, nakon obilježenih 15 godina njezine karijere. Ovo izdanje predstavlja prikaz njezinog dosadašnjeg glazbenog opusa, a pritom se, uz kompilaciju starijih pjesama, na albumu mogu pronaći i neke novije. Ko-producenti ove uspješnice su Ante Gelo i Bojan Zulfirpašić. Album je najavljen singlom ‘Oj Meglica’ na kojemje surađivala s Vladimirom Kočišem Zecom, dok je tekst napisao Leonardo Baksa.

Božo Vrećo također se sa sevdalinkama nalazi u top 5 najprodavanijih albuma. Na četvrtom mjestu nalazi se njegov ‘Melek‘, album također u izdanju Croatia Recordsa. Osim izuzetne pojave ovog umjetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni koja plijeni pozornost osebujnim stilom i anđeonskim glasom, Božo Vrećo se albumom simboličnog naziva uvukao u srca hrvatskih slušatelja. Njegov svijet ispunjen je ljubavlju, sjetom, nadom i traganjem za nečim što je veće od nas samih, a upravo su to motivi kojima ispunjava pjesme ovoga albuma. Album potpisuje Daniel Ille,   fotografije su djelo Seada Šašivarevića, dok je za mix, mastering i produkciju zaslužan Božin suradnik Marko Louis.

Drugo mjesto obilježio je još jednom Oliver Dragojević s albumom ‘100 originalnih hitova: Oliver Dragojević‘. Slijedi ga na trećem mjestu grupa Crveni koralji čiji su najpoznatiji hitovi okupljeni u jedno zanimljivo albumsko izdanje – ‘Greatest Hits Collection‘.

Lista prodaje stranih albuma zadržala je Paula Wellera i njegov album ‘True Meanings’ na prvome mjestu. Drugo mjesto obilježio je novi ulaz, i to Joea Bonamasse s albumom ‘Redemption‘. Treću poziciju zauzeli su Willie Nelson i album ‘My Way‘.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Više o najprodavanijim, novim i povratničkim izdanjima pronađite na linkovima:

Top lista prodaje_domaća_39. tjedan
Top lista prodaje_strana_39. tjedan

(HDU)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*