medjimurjepress@gmail.com

“Aq Total Vinyl 01: Alenovo” na top listi domaće prodaje

Album, Aq Total Vinyl 01: Alenovo, izdan, kako mu i samo ime kaže, u vinilnom obliku, zauzeo je četvrto mjesto na ljestvici domaće prodaje.

Riječ je o kompilaciji posvećenoj Alenu Balenu, jednom od suosnivača Aquarius Recordsa, dugogodišnjem radijskom voditelju, glazbenom producentu te suosnivaču Yammat FM-a.

“Danas, u doba kad ima sve manje fizičkih tragova nečijeg prisustva i djelovanja, a sve se više glazbe nalazi negdje u „oblacima”, osjetili smo potrebu da napravimo jedan starinski vinil na kojem ćemo zapisati Alenov duboki trag. Napravili smo vinilnu zbirku, ne samo zato jer je Alen posebno volio stare ploče, već i zbog činjenice da zvucima u „cloudu” nitko ne upravlja”, zaključili su iz Aquarius Recordsa.

Vinilom Aq Total Vinyl 01: Alenovo zatvara se zbirka od čak 8 vinila najboljih klupskih snimaka koje su objavljene u 25 godina Aquarius recordsa. Na albumu se nalazi osam izvrsnih pjesama bendova na koje je Alen ostavio velik trag, a to su svima poznati Nipplepeople, Yammat, Jinx, Songkillers, Mayales i mnogi drugi.

Na vrhu prodaje domaćih izdanja i na ovoj se tjednoj listi našla legendarna kompilacija Bombardiranje New Yorka, koju izdaje Dancing Bear. Drugo mjesto zauzela je Antologija Miše Kovača, a na trećem mjestu prodaje domaćih izdanja našla se Mia Dimšić i njezin najnedavniji album Sretan put.  Oba albuma donosi Croatia Records.

Na top ljestvici stranih izdanja sljedeća je situacija: broj jedan ponovno je pripao albumu When we all fall asleep, where do we go? mlade Billie Eilish koji na naše tržište donosi Universal Music Hrvatska, na drugom se mjestu našao album Dodge and Burn The Dead Weathersa u izdanju Dancing Beara, a treća je pozicija pripala legendarnoj ABBI i albumu More Gold, u izdanju Universal Music Hrvatska. 

Zbog izvanredne situacije prouzročene pandemijom virusa COVID-19, tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih s internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_16.tjedan
Top lista prodaje_strana_16.tjedan

Fotografija: Sanjin Kaštelan

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*