Međimurje Press
Diskografija

Bok Muzičari, Edo je!

Potpuno razumljem da i oni koji odgovorno sve mjere prate, zapravo, više ne znaju šta se kvragu događa s njima. Mislim na mjere za koncerte, naravno. Konkretno, nakon mjera koje se objavljuju na razini države, dolaze i mjere na lokalnoj razini. Kao što je to bilo npr. kao mjera okupljanja bez covid putovnica do 20 ljudi – da ne duljim, čitaj: nemoguće je organizirati koncert s tim uvjetima.

I onda, nekoliko dana nakon toga državni stožer ukine te lokalne mjere i vrati ih na iste kakve su pak bile u lipnju, na mjere prije onih nabrijanih koje su izašle 1. srpnja zbog čega su krenula otkazivanja većih koncerata. Odnosno, ukinuli su da se na koncerte može samo s covid putovnicom. I tako jedna Natali Dizdar ni kriva ni dužna isti tjedan prvo otkaže koncert kao reakciju na nove mjere, i dan prije koncerta ga nanovo najavi jer su mjere ukinute. S tim da kako se mjere mijenjaju prebrzo, te objave ni nema na kanalima koji su bili redovan službeni izvor (koronavirus.hrhzjz.hr).

Kakve su onda točno trenutno mjere, kome vjerovati?

U isto vrijeme se u Novom Sadu održi najmnogoljudniji festival u Europi otkako je ovo sve počelo. Kažu, 180 tisuća ljudi je prošetalo tvrđavom gdje se organizira najveći festival naše regije – Exit festival.

O albumima i singlovima. Izlistali smo najiščekivanije albume do kraja godine. Strane albume. Na listi sigurno nekima fali još relevantnih imena, kao što je iščekivani novi album od Maidena za koji su se fanovi nadali da će izaći preksinoć, no izašao je samo novi singl – što je prva muzika Maidena nakon 6 godina. Kakav je? Maideni ko Maideni, nema tu ništa novo, no isplati se pogledati, spot je odličan. I on je jedna od temi tjedna, druga tema je bila Thom Yorke i njegova obrada vlastitog “Creepa”, pjesme jedne generacije. No, složena tako da paše 2021. godini. Ne, nije dobro sjela. Kao ni 2021. uostalom.

Interview tjedna: vrlo moguće jedan od posljednjih pisanih intervjua obzirom da se planira prebačaj na video. Interview je bio s Nikom Turković, sada već i potvrđenom zvijezdom u usponu. Interview to od tri dijela.  “Gospodarenje vremenom najveći je luksuz današnjice”, gdje pričamo o stvaranju, pandemiji i otkazu kako bi se posvetila glazbenoj karijeri.

Nika nam je složila i ljetnu playlistu, a napravili smo i whatsapp interview obzirom da me zanimalo kakve memeove voli.

U Zagrebu je otvoren “Analogni zvuk”. Prodavaona rabljenih ploča. U ovo vrijeme je svaki takav pothvat posebno hrabar. Lokacija je Dubrava što znači da će i istok Zagreba dobiti svoje okupljalište ljubitelja muzike. Provjerite kako izgleda!

Kviz tjedna: Spotovi koji su obilježili devedesete, koliko ih se dobro sjećaš? Riješi ga!

 aktualno u fanclubu: 

Erwin Wurm Show, 3.7. – 25.8.2021, Lauba, Zagreb,
20% popust na redovne ulaznice (50 kodova). 
Kupi preko Entrio promokoda!

19. SEASPLASH FESTIVAL, 15. – 18.7.2021., Martinska Šibenik,
20% popust na HR & ex-Yu festivalsku ulaznicu.
Kupi preko Entrio promokoda.

Still Corners, 21.10.2021., Boogaloo, Zagreb
20% popusta za 30 najbržih preko promokoda “muzikafanclub”!
Unesi preko Eventima!

Više o muzika.hr fanclubu. (Ukoliko je unešeni kod odbijen, znači da je kontingent promokodova iskorišten)

“Nemam vremena” je samo drugi izraz za: nisi prioritet.

Mail ti piše 
Edo Plovanić

Voli te Muzika 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja