Četiri nove kompilacije na top listi prodaje

Najnoviju top-listu prodaje obogatila su četiri nova izdanja, kako nam otkrivaju prošlotjedni podaci sa više od 160 prodajnih mjesta u Hrvatskoj. Na domaćoj listi prodaje albuma svoje su mjesto tako pronašle četiri nove kompilacije u izdanju Croatia Recordsa.

Među novim ulazima nalazi se Mišo Kovač s novoizašlim izdanjem pod nazivom Original Album Collection Vol.1Izvođaču kojemu je Hrvatska diskografska udruga ovoga ljeta na Splitskom festivalu uručila Multi-platinum award za najtiražnijeg izvođača svih vremena na našim prostorima, posvećena je ova vrhunska edicija koju u prvome dijelu čini šest albuma objavljenih u razdoblju od 1971. do 1982. godine. Croatia Records najavljuje i skori izlazak drugog i trećeg dijela edicije Original Album Collection u kojoj će biti objavljeni svi Mišini albumi izašli u Jugotonu, odnosno Croatia Recordsu.

Uz Mišu, nova izdanja na domaćoj listi prodaje čine dvije kompilacije s Aurea Festa. Dvostruki album pod nazivom Aurea Fest Požega 2019. okuplja značajne domaće izvođače tamburaške i pop glazbe čije su skladbe izvedene na ovogodišnjem festivalskom susretu u Požegi. Među najprodavanijima našao se i album Aurea Fest Požega: Pjevat će Slavonija – Retrospektiva požeškog festivala 1969-2019. Riječ je o trostrukom CD albumu na kojemu se nalazi simboličnih 50 pjesama koje predstavljaju presjek 50 godina održavanja ovog tradicionalnog festivala u Slavoniji.

Četvrta nova kompilacija koja se pridružila listi najprodavanijih domaćih izdanja jest Slavonija Fest CMC 200 2019., još jedan festivalski album na kojemu se nalaze ovogodišnje skladbe festivala u Slavonskom Brodu. Izdanje okuplja snimke izvođača kao što su Mile Kekin, Bang Bang, Fluentes, Prljavo kazalište, Adastra, Alen Islamović i drugi.

Prvo mjesto domaće liste prodaje zauzela je kompilacija Festival zabavne glazbe – Split 2019. u izvedbi raznih izvođača, a izdanje pod nazivom Vrući ljetni hitovi 2019. smjestilo se na broj 2 aktualne liste. Na trećemu mjestu nalaze se Oliver Dragojević i njegovih 100 originalnih hitova, a u TOP 5 ušli su još i albumi CMC Festival Vodice 2019. te Original Album Collection Marka Perkovića Thompsona.

Stranu listu prodaje i ovog su puta obilježili Ed Sheeran s albumom No. 6 Collaborations Project na prvome mjestu, zatim Black Keys i njihovo izdanje Let’s Rock na drugom i Bruce Springsteen s albumom Western Stars na trećemu mjestu.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na povezanicama:

Top lista prodaje_domaća_35. tjedan
Top lista prodaje_strana_35. tjedan

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*