Glazbena večer na ljetnom krovu

Glazbena večer na ljetnom krovu: predstavljeni poslovni uspjesi HDS ZAMP-a

Glazbena večer HDS ZAMP-a i predstavljanje rezultata poslovanja za 2018. godinu okupili su brojne brojne autore, članove HDS-a, glazbenike te predstavnike kulturnih i državnih institucija, ministricu kulture RH, Ninu Obuljen Koržinek i ravnateljicu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Ljiljanu Kuterovac, uz poslovne partnere i suradnike Hrvatskog društva skladatelja i stručne službe ZAMP.

Već treću godinu zaredom, HDS ZAMP je domaćin ekskluzivnog događanja kojeg su otvorili predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, Ante Pecotić, te glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, pohvalivši se rekordnim rastom iznosa prikupljenih autorskih honorara i istodobnim smanjivanjem troškova ostvarivanja prava.

Osvrnuvši se na izazovnu godinu u kojoj je izglasana nova EU Direktiva o autorskom pravu i na taj način osnažena pozicija autora i kreativaca na digitalnom tržištu, Marčec je istaknuo i važnost domaće kulturne i kreativne industrije čiji se rast pozitivno odražava i na ostale gospodarske sektore u zemlji poput turizma i ugostiteljstva. „U srcu svega su autori, a mi smo ponosni na povjerenje više od 10 tisuća glazbenih autora za koje ostvarujemo prava, kao i novih 461 člana koji su nam se pridružili u 2018. čime se nastavlja pozitivan trend kadroviranja kreativnog sektora“, zaključio je Marčec.

Prijašnja događanja glazbeno su začinili Darko Rundek i Petar Grašo, a za zabavu na ovogodišnjoj večeri zaslužan je bio bend Vatra predvođen autorom najemitiranije domaće pjesme „Nama se nikud ne žuri“, Ivanom Dečakom. Njemu je, u ime stručne službe ZAMP, uručen i poklon iznenađenja: posebno dizajniran kovčeg za gitaru, ručni rad tvrtke Accord Case s logotipom benda i HDS ZAMP-a.

Poklon po mjeri: Ivan Dečak i Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a

„Hvala ZAMP-u na jedinstvenom poklonu, gitara je moja ljubav, ali i ono što mojoj obitelji i obiteljima ostalih članova benda donosi kruh na stol. Za uspješan hit potrebno je dobro zagrijati stolicu i prionuti poslu kojem se predajem svaki dan već posljednjih dvadeset godina“, izjavio je Dečak.

Njima se nikud ne žuri: Ivan Dečak i Tomislav Franjo Šušak

U hitovima Vatre i druženju na ljetnom krovu zagrebačkog nebodera u Strojarskoj uživali su autori Nenad BorgudanDalibor BukvićSonja i Miro BuljanTonči HuljićJurica Pađen i Aljoša Šerić, predstavnici partnerskih glazbenih udruga, Hrvatske glazbene unije i Hrvatske diskografske udruge, te diskografi i djelatnici medijskih kuća u Hrvatskoj.

Lica iza brojnih hitova: Tonči Huljić, Darko Bakić i Ante Pecotić

Fotogaleriju “Glazbene večeri na ljetnom krovu” pogledajte ovdje.

Poslovno izvješće i infografiku ostvarivanja autorskih prava u 2018. pogledajte na linku.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*