HR top 40: Igor Delač s novom pjesmom najviši novi ulaz liste

Igor Delač i njegov prvi pop singl „Budan“ zasjeli su na 15. mjesto nacionalne top-liste HR top 40, a pjesma je rezultat suradnje s autorsko-producentskim timom Hit Factory i izdavačkom kućom Croatia Records. „Budan“ je zapravo prvi dio „Trilogije o ljubavi“ koju će sačinjavati još i pjesme „Ljubav“ i „Istina u tami“, a sve će biti povezane tekstom, temom i glazbom.

“Moram Vam otkriti da sam čekajući na izlazak mog novog singla bio doista nestrpljiv i uzbuđen kao nikada prije. Sada ponovo osjećam onaj isti mladenački zanos i entuzijazam s početka karijere i zaista želim dati sebe i više od 100%, kako bih slušateljima iskreno i na pravi način prenio svu ovu energiju i emociju koju osjećam. Moja nova glazbena priča na neki način predstavlja povratak glazbenim korijenima i onome što najviše volim, ali ovaj put u modernoj pop produkciji za koju je zaslužan mladi i izuzetno talentirani producent Ivan Zečić. Za sve one koji su navikli na moj dosadašnji rad to će biti mali, nadam se pozitivan šok, a za sve koji me znaju još iz doba prije grupe Prva liga, to će biti jako ugodno iznenađenje”, rekao je Igor Delač o samoj pjesmi.

Najveći skok, s 36. na 9. mjesto, imaju Lidija Bačić i grupa Vigor s pjesmom „Vino rumeno“, a najizdržljivija je Mia Dimšić i „Sunce, oblak, vjetar.“ Novi na listi na 24. mjestu su Ex Mozartine i Davor Gobac s drugačijom verzijom pjesme „Tužni lutak“ koju je Psihomodo Pop objavio još 2000. godine na albumu „Debakl“. Nova je i „Ljubavna limunada“ mlade Domenice na 26. mjestu čiji autori su Vjekoslava i Tonči Huljić, a pjesma tematizira kraj jedne ljubavi. Jure Brkljača nastavlja niz noviteta, njegov uradak nastao je u suradnji s Jurom Stanićem pod nazivom „Ona me vuče“ i pripalo mu je 35. mjesto na listi.

Urban & 4 smjestili su se na 37. mjestu s pjesmom „Kuća sjećanja“, snimljenom gotovo u cijelosti uživo i na taj način podsjećajući kako se to nekada radilo kada tehnologija nije ovoliko uznapredovala. Na 38. mjestu nalazi se treći samostalni singl pjevačice Indire pod nazivom „Greška mog života“ za koji je sama napisala tekst, a najavila je i skori izlazak novog albuma.

Regionalne liste i ovoga tjedna su podijeljene: Vatra i Massimo osvojili su Dalmaciju, Istru i primorje te Slavoniju, Saša Lozar Grad Zagreb, Jelena Rozga Središnju Hrvatsku, a Petar Grašo Zagorje.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*