medjimurjepress@gmail.com

HR Top 40: Najviši ulaz na listi pripao Thompsonu

Odlazak mladih iz rodnih krajeva u potrazi za boljim životom problem je kojeg su se mnogi dotaknuli, no rijetki su iz tog problema uspjeli stvoriti pozitivnu poruku u obliku pjesme. Ovotjedni najviši ulaz na listu HR Top 40 pripao je upravo takvoj pjesmi.

Ne boj se novi je singl Marka Perkovića Thompsona koji je prošlog tjedna stigao na listu i pozicionirao se na visoko deveto mjesto. Za glazbu i tekst pjesme zaslužan je Ante Padovan, aranžman je radio Duje Ivić, a pjesmu je producirao sam Marko Perković Thompson.

Pjesma je dobila i popratni spot na kojem je radio hvaljeni redatelj Marko Zeljković Zelje, a koji je na Youtubeu u svega nekoliko sati pregledan oko 80 tisuća puta, a u dva tjedna je dosegnuo milijun pregleda.

Kako je život jedan veliki izazov za svakog čovjeka, test vlastitih mogućnosti, preispitivanje snage uma i tijela, odnosno svojevrsno hodočašće, tako je i ova pjesma prikazana kroz Thompsonovo hodočašće hrvatskom grudom, bogatstvom kojeg se nikada ne smijemo odreći“, prenose iz Croatia Recordsa.

Thompsonu ovakvi uspjesi nisu strani. Podsjećamo, pjevač je s prošlim albumom Ora et labora srušio rekorde prodaje i streaminga. U  svega tjedan dana od izdavanja, album je dosegnuo zlatnu nakladu, a nakon tri mjeseca i platinastu, te je album 2013. godine ponio titulu najprodavanijeg izdanja. Singlom Ne boj se  Thompson najavljuje novi dugo očekivani studijski album.

Thompson se povodom vijesti o najvišem ulazu osvrnuo na inspiraciju za Ne boj se: “Htjeli smo skrenuti pažnju na važnost i samu potrebu ostanka u svojoj zemlji, ali i hrabrost koja je uvijek bila potrebna pa tako i danas kada se radi o smislu života i njegovim izazovima koji, nažalost, mogu biti puni nepravde, a koju upravo i danas proživljavamo. Neka ova pjesma bude jedan mali znak, a i poziv na pouzdanje prvo u našega Boga, onda i prema nama samima, jer mi se sami moramo boriti i izboriti za bolje, pravednije i sretnije društvo“, izjavio je.

Zbog već poznatih razloga ove godine neće biti Eurovizije. No, Damir Kedžo će nas ipak predstavljati pred Europom. U subotu će se održati “Eurovision: Europe Shine A Light”, prijenos u kojem će nastupiti svi izvođači predstavnici. Oni će, uz Damira, imati priliku izvesti po jednu minutu pjesme s kojom su trebali nastupiti na Euroviziji.

Damir će izvesti svoju pjesmu Divlji vjetre u izdanju Croatia Recordsa, koja je već tjednima stalni gost liste HR Top 40. Divlji vjetre je na listu stigao prije osam tjedana i odmah zauzeo prvo mjesto. Od tada pjesma zauzima pozicije među top 10 najemitiranijih, a ovog tjedna nosi visoku šestu poziciju. Prema podacima, u 2019. godini Damirove su pjesme bile najemitiranije zbog čega je nagrađen prestižnom nagradom Top.HR Music Award za izvođača godine.

Top tri najemitiranije pjesme i dalje su u rukama Hladno pivo i Online friends, grupe Vatra i Nine Badrić. Prvo mjesto treći tjedan za redom pripada Hladnom pivu s pjesmom Ovo će proći u izdanju Menarta. Grupa Vatra nosi drugo mjesto sa singlom Sva naša ljeta koji izdaje Dallas Records. Nina Badrić je s pjesmom iz Aquarius RecordsaDa biram, na trećem mjestu liste.

Na regionalnoj listi zavladali su Hladno pivo i Online friends. Prema podacima, prošlog tjedna najviše se emitirala pjesma Ovo će proći u svim regijama zemlje; Gradu Zagrebu, Zagorskoj regiji, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj, Istri i primorju te Dalmaciji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Poslušajte na  

Fotografija: Croatia Records

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*