medjimurjepress@gmail.com

HR Top 40: Prvo mjesto u rukama Pravila igre

Ljepši dani samo što nisu stigli, a prvi vjesnik ljeta je zasigurno novi broj jedan na HR Top 40. Pjesma Usne od šećera u svega dva tjedna uspjela je osvojiti radijski eter svojim zaraznim veseljem i pozitivom.

Za pjesmu su zaslužni miljenici publike, dečki iz Pravila igre. Dečki su istaknuli koliko im je važno usrećiti svoju publiku zbog čega su odlučili da ih trenutna epidemiološka situacija neće spriječiti u stvaranju glazbe. Publiku su iznenadili vedrom pjesmom koju potpisuju Sonja i Miro Buljan, a koja stiže iz GEMA Produkcije.

Kao i svaku pjesmu dosad, i ovu smo stvarali srcem, ali ipak – ‘Usne od šećera’ su nam posebno drago djelo. Predstavili smo je slušateljima u doba kada smo prije svega željeli prenijeti pozitivu, i vjerujemo da smo u tome uspjeli. Sretni smo i zahvalni svima koji svakodnevno slušaju našu pjesmu, a ogromnu zahvalu upućujemo i radijskim urednicima koji su upravo tu pozitivu proširili radijskim eterom i doveli je na broj 1. Uživajte u pjesmi!”, poručuju dečki.

Balkoni su do nedavno bili najčešće mjesto za izlazak, a dečkima su poslužili kao inspiracija za spot ove pjesme. Spot su snimali na dva balkona, poštujući tadašnje mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite. U spotu su prikazane dobro poznate scene upoznavanja mladića i djevojaka, ali na potpuno novi način, putem drona.

Ova godina je za bend odlično započela. U veljači su nagrađeni prestižnom Top.HR Music Award za grupu godine, a Usne od šećera, njihov prvi ovogodišnji singl, odmah je osvojio publiku koja je pjesmu već prozvala hitom godine.

Novost na listi je duet dvije mlade nade glazbene scene. Riječ je o pjesmi Da ti usne slijedim Antonije Dore i Alena Đurasa. Pjesma u izdanju Rubikon Sound Factory je prvotno bila namijenjena samo Antoniji, a Alen je trebao pjevati back vokal za pjesmu. Međutim, ubrzo su shvatili da je kombinacija njihovih glasova savršena za ovu pjesmu te je ona postala duet. Ta odluka se pokazala kao odličan potez jer se pjesma Da ti usne slijedim odmah nakon objave pozicionirala na 16. mjesto HR Top 40 liste.

Vatra se vratila na drugo mjesto liste s pjesmom Sva naša ljeta u izdanju Dallas Recordsa, dok je Nina Badrić i ovog tjedna na visokom trećem mjestu s pjesmom Da biram u izdanju Aquarius Recordsa.

Na regionalnoj listi grupa Vatra ponijela je titulu najemitiranijih u Dalmaciji, Slavoniji te u Istri i primorju. U Gradu Zagrebu i Središnjoj Hrvatskoj najviše se emitirala Frankina pjesma Nedodirljivi u izdanju Karpo Media. Zagorska regija je pak najviše slušala novi singl Pravila igre.

Pjesme s liste možete poslušati na Deezer kanalu Hrvatske diskografske udruge na playlisti “hrtop 40.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Poslušajte na  

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*