Međimurje Press
Diskografija

HR Top 40: Tri nova singla iz Menarta osvajaju listu

Tri nova singla iz diskografske kuće Menart ulaze na HR Top 40 listu najemitiranijih domaćih hitova!

Nakon kraće pauze, grupa Fluentes predstavila je novi singl Zadnji ljetni dan u kojem tuguje za ljetom. Pjesma je najava za drugi, nadolazeći album Putnici.

Tema pjesme je nostalgija i tuga koja uvijek slijedi po završetku ljetnog i morskog razdoblja nakon kojeg se vraćamo u svakodnevnicu punu obveza. Na samom albumu naći će se ukupno 12 pjesama, od toga 5 novih još neobjavljenih. Pjesme su nastajale u razdoblju od 2017. godine pa sve do danas.

Autorstvo potpisuje frontmen grupe, Goran Bošković.

Dugo nas nije bilo s novom pjesmom i baš nam je drago da je Zadnji ljetni dan dobro primljen. To nam je samo poticaj da radimo još više i bolje, da stvaramo ono što osjećamo bez fige u džepu. Hvala radijskim urednicima na podršci“, kazao je Goran Bošković.

Untitled design (7)Fluentes, Zadnji dan ljeta, Menart

Za Matiju Cveka ovo je bila radna godina. Nakon hitova VisineNasloni seDramaPlaža i druge, s kojima je osvajao radijski i televizijski eter, Matija predstavlja novu pjesmu Blizu(69). Ovim singlom ujedno najavljuje i solo album.

Poznat po dosadašnjim upečatljivim spotovima, Matija je i ovog puta prepustio sve u ruke mladom talentiranom redatelju Luki Sepčiću koji je u svom prepoznatljivom ruhu vjerno dočarao svaku napisanu riječ.

Pjesma kojoj smo posvetili vrijeme i veliki trud na svim umjetničkim razinama pokazuje rezultate kod publike i struke što je veliki uspjeh. Hvala svim urednicima radijskih i tv postaja na emitiranjima“, dodao je Matija Cvek.

Untitled design (9)
Matija Cvek, Blizu (69), Menart

Anita Valo i Meri Jaman nas u jesen uvode s novom pjesmom Taj dan predstavljajući svoj najnoviji “zapis jednog trenutka”. Meritas se ovom pjesmom dotakao osobnih iskustava i sve zaodjenuo u plesno ruho.

I dalje se i kroz ovu pjesmu potvrđuje njihova uspješna suradnja s Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom, koji producentski naglašavaju njihovu misao. Autorice glazbe su i same izvođačice, Anita Valo i Meri Jaman, dok je za stihove zaslužna Arjana Kunštek.

Ovo su zaista izvrsne vijesti! Zahvalne smo urednicima, svima nam znači kad se pjesmi omogući život, kao što smo mi pjesmu ‘Taj dan’, našu ekspresiju ljubavi, iznijele u ritmu tanga, tanga života, da rasplešemo publiku kojoj zahvaljujemo također… Posebno u ovim vremenima, zahvalne smo što je ovako lijepim vijestima započeo još jedan jesenski tjedan…“, rekle su Anita i Meri.

Untitled design (8)Meritas, Taj dan, Menart

Pjesma koja i dalje neupitno čvrsto drži sam vrh ljestvice na listi najemitiranijih domaćih pjesama je Massimov hit Mali krug velikih ljudi. Autorstvo potpisuje pjevač benda VatraIvan Dečak, a izdaje ju Aquarius Records. Drugo mjesto pripalo je izvrsnoj pjevačici Vanni s pjesmom koju izdaju Croatia Records i Rubikon Sound Factory – Junaci. Na trećem mjestu su pop i trap zvijezde Zsa Zsa feat. Hiljson Mandela s pjesmom Ova ljubav. Za izdavanje zaslužna je diskografska kuća Rubikon Sound Facotry.

Kad je riječ o regionalnoj listi, singl grupe VatraCarstvo ljudi, etablirao se na najvišem mjestu u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorskoj regiji. Pjesmu izdaje Dallas Records. S druge strane Dalmaciju, Istru i primorje te Slavoniju osvojila je pjesma Mali krug velikih ljudi.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge:
  spotify 

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Fotografije:
1. Menart / PR
2. Mare Milin
3. Mislav Žabarović

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja