Klapske note najbolji su glazbeni odabir za ljetno raspoloženje

Glazba je dobro rješenje za visoke ljetne temperature, a posebice kad nas asocira na mediteranske gušte i more – baš kao što to čine melodije klapskih pjesama. Službena lista prodaje domaćih albuma otkriva veliki afinitet slušatelja upravo prema izdanjima koja čine ili upotpunjuju klapske pjesme.

U proteklom su se tjednu na listi na čak četiri mjesta našla izdanja pjesama mediteranskih nota. Jedno je od njih izdanje Croatia Recordsa u izvedbi raznih izvođača, album kompilacije 52. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu ove godine, i to novih skladbi. Na popisu se još jednom nalazi i album u izdanju Scardone – ’40 najvećih klapskih hitova’ koji tjednima ne silazi s liste prodaje, kalendarskom razdoblju unatoč. Druga dva klapska izdanja ove liste također pripadaju Scardoni, a radi se o albumima Tomislava Bralića i klape Intrade‘Best of: 30 godina’ i ‘Arena Pula’.

Čak i kompilacijski albumi na prvim pozicijama kriju poneki klapski hit. To su već nekoliko tjedana zaredom album ‘Festival zabavne glazbe – Split 2018.’ te ‘CMC festival Vodice 2018.’ na prvom i drugom, i album ’40 velikih hitova – CMC festival’ u izdanju Croatia Recordsa na četvrtom mjestu.

Inozemna su izdanja nešto manje, no ipak popularna kod hrvatskih slušatelja. Na ovoj se listi može sa svoje prve tri pozicije izdvojiti Iron Maiden s albumima ‘Seventh Son of the Seventh Son’‘Somwhere Back in Time: The Best of 1980-1989’ te ‘Somwhere in Time’ u izdanju Dancing Beara. Veliku prodaju u Hrvatskoj Iron Maiden bilježi nakon uspješno održanog koncerta u zagrebačkoj Areni. Slijedi ga Buddy Guy s albumom ‘The Blues is Alive and Well’, a zatim i prošlotjedni nositelj vrha liste Arctic Monkeys  s albumom ‘Tranquility Base Hotel + Casino’.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

(HDU)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*