Kolekcije ‘Rane godine’ Miše Kovača i Arsena Dedića među najprodavanijim albumima

Lista najprodavanijih domaćih izdanja udomaćila je nove albume iz glazbenih prodavaonica koji su na police stigli ovog ljeta. U izdanju Croatia Recordsa, među najpopularnijim albumima našla su se dva izdanja iz kolekcije Rane godine, a koja pripadaju legendama domaće glazbene scene – Miši Kovaču i Arsenu Dediću te su se smjestila u TOP 5 najprodavanijih.

Jedan od najvećih kantautora naših prostora, Arsen Dedić, u razdoblju od 1962. do 1964. godine javnosti je predstavio svoj rani opus koji je ove godine ovjekovječen na kompilaciji pod nazivom Rane godine: Kronologija 1962-1964. Na albumu se nalaze sve snimke objavljene na pločama izašlim u navedenom razdoblju, kao i neke dosad neobjavljene na nosačima zvuka. Sveukupno 39 pjesama na dvostrukom CD-u uključuju djela s kojima je Arsen započeo svoju bogatu karijeru, a istovremeno i neke od njegovih zapamćenih uspješnica poput pjesama Moderato cantabile i Kuća pored mora.

Na trećoj se poziciji smjestio album iz iste kolekcije, ali drugog velikana hrvatske glazbe – Miše Kovača. Izdanje Rane godine: 1964-1969./Ostala si uvijek ista 1985. također uključuje glazbena djela koja su obilježila početke jedne važne glazbene karijere na domaćoj glazbenoj sceni. Na albumu se nalaze pjesme kao što su Ne mogu prestat da te volimJedan dan života, i Ostala si uvijek ista te druge, koje čine opus od 31 pjesme na ovome izdanju.

Prvo mjesto na listi još jednom pripada kompilaciji raznih izvođača na kojoj se nalaze snimke festivala održanog ovog ljeta, Festival zabavne glazbe – Split 2019. Drugo mjesto također je ugostilo kompilaciju, a riječ je o albumu Vrući ljetni hitovi 2019.na kojemu se nalaze pjesme Petra Graše, Vanne, Mije DImšić, Colonije, Mejaša i drugih popularnih domaćih izvođača.

Prvo mjesto strane liste pripalo je i ovaj put skupini Black Keys i njihovom albumu Let’s Rock. Na drugome ih mjestu slijede Ed Sheeran i album No. 6. Collaborations Project, dok se na trećemu mjestu nalaze Bruce Springsteen i njegov album Western Stars.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na povezanicama:

Top lista prodaje_domaća_34. tjedan
Top lista prodaje_strana_34. tjedan

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*