Kompilacija CMC festivala najprodavanija prošlog tjedna

Nakon 6 tjedana boravka na listi prodaje domaćih izdanja, kompilacija CMC Festival Vodice 2019. zauzela je prvu poziciju među najprodavanijima. U izdanju Croatia Recordsa, ovaj album donosi čak 40 pjesama raznih izvođača smještenih na dvostrukom CD izdanju, a riječ je o festivalskim hitovima iz lipnja koji su po prvi put uživo izvedeni u Vodicama na jedanaestom po redu CMC festivalu.

Na albumu se nalaze Željko Bebek, Mia Dimšić, Opća opasnost, Magazin, Lidija Bačić, David Temelkov, Luka Basi i Marko Škugor te brojni drugi izvođači, njih više od 50. Njihove festivalske pjesme popularne su i u radijskom eteru, a predstavljaju prave ljetne hitove koje su ljubitelji domaće glazbe prepoznali i za sebe preuzeli primjerke u glazbenim prodavaonicama te doveli ovo izdanje na broj 1 tjedne liste prodaje.

Drugo mjesto zauzima još jedno popularno izdanje iz diskografske kuće Croatia Records, a riječ je o novom albumu Opće opasnosti – Karta do prošlosti. Opću opasnost slijedi još jedna kompilacija koja je ostvarila veliki skok i popela se u TOP 3 liste prodaje. Na trećemu mjestu nalazi se album Splitska dica: Od zidića do vječnosti (Zlatko Gall), album koji čuva 100 pjesama raznih izvođača po izboru novinara i iskusnog poznavatelja domaće glazbene scene, Zlatka Galla, a koje predstavljaju temu njegove istoimene knjige.

Na stranoj listi prodaje, prvu poziciju još uvijek čuva Bruce Springsteen s izdanjem Western Stars, albumom čiju prodaju u Hrvatskoj zastupa diskografska kuća Menart. Na drugo se mjesto direktno s prvim ulazom pozicioniralo Madonninoizdanje Madame X (Universal Music Hrvatska), a na trećoj je poziciji Pink Floyd s albumom Division Bell: 25Th Anniversary (Dancing Bear).

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na povezanicama:

Top lista prodaje_domaća_25. tjedan
Top lista prodaje_strana_25. tjedan

Fotografija: Croatia Records

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*