Kompilacijska izdanja na prvim mjestima top-liste prodaje

Prema prošlotjednim podacima Hrvatske diskografske udruge, ljetnu top-listu prodaje označile su kompilacije vrućih hitova. Prva tri mjesta tjedne zauzimaju tako izdanja u izvedbi raznih izvođača, a na kojima se nalaze aktualni singlovi iz 2019. godine.

Broj 1 zauzima album pod nazivom Festival zabavne glazbe Split – 2019. Na ovome se izdanju Croatia Recordsa nalaze pjesme najpoznatijeg domaćeg festivala zabavne glazbe, koji je ove godine održan početkom srpnja na splitskim Prokurativama. Među ostalim, riječ je o pjesmama izvođača kao što su Goran Karan i Tedi Spalato, Giuliano, Klapa Rišpet, Domenica, Marko Kutlić, Alka Vuica i Neno Belan, Mia i Marko Tolja, Ivana Kovač, The Frajle, Luka Basi, i drugi. Izlaskom u prodaju, ovaj je album direktno zasjeo na prvo mjesto liste te tako najavio svoju popularnost u glazbenim prodavaonicama diljem zemlje, a time i uspjeh na nadolazećim listama prodaje.

Na drugome mjestu na listi smjestilo se izdanje koje također predstavlja pjesme ljetnog festivalskog događanja. Riječ je o albumu CMC Festival Vodice 2019. na kojemu se nalazi 40 pjesama u izvedbi više od 50 domaćih izvođača. Ovogodišnji CMC festival održan u lipnju slovi kao najbogatije izdanje spomenutog festivala dosad, a što pokazuje i činjenica da od samog dolaska na listu, album ne silazi s prvih pozicija.

Treće mjesto na listi pripada još jednom albumu na kojemu je niz vrućih hitova, kako mu i sam naziv govori. Ljetna kompilacija u izdanju Croatia Recordsa, album Vrući ljetni hitovi 2019., krije 20 pjesama s kraja 2018. godine i iz prve polovice 2019. godine, a iza kojih stoje izvođači Vojko V, Vanna, Petar Grašo, Mia, Domenica, Damir Kedžo i drugi.

Kada je riječ o inozemnim izdanjima, tjedna lista na prve tri pozicije nije otkrila mnogo promjena. Za jedno mjesto pomaknuo se Ed Sheeran te se s albumom No.6 Collaborations Project popeo na prvu poziciju liste. Iza njega na broju 2 nalaze se Black Keys s izdanjem pod nazivom Let’s Rock, dok treće mjesto i dalje čuva Bruce Springsteen s albumom Western Stars.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na povezanicama:

Top lista prodaje_domaća_29. tjedan
Top lista prodaje_strana_29. tjedan

(HDU)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*