Međimurje Press
Diskografija

‘Megapunk’ KUD Idijota najprodavaniji vinil mjeseca!

Top listu vinila mjeseca lipnja osvojio je kultni punk sastav KUD Idijoti s albumom Megapunk!

Radi se o reizdanju albuma iz 1995. godine, a glavni razlog objavljivanja vinilnog reizdanja je činjenica da Megapunk duže vremena nije bio dostupan na vinilu, a potražnja za njim u tom periodu bila je neprestano prisutna. Od sada se primjerak može nabaviti u nakladi od samo tisuću primjeraka na žutom vinilu i u gatefold omotu! Na izdanju nas očekuje šesnaest dobro znanih pjesama najboljeg punk sastava ovih prostora kao što su Marjane, Marjane, Božina, Ali nije to još gotovo i Kako je propao zapad.

Svaka informacija po kojoj je neki album rock glazbe najprodavaniji sigurno je lijepa vijest. Megapunk je vrhunski album i iskreno se nadam da će još dugo biti u vrhu prodavanih albuma. Ova ploča se pojavila baš kada smo u Puli otvorili Istarsku rock galeriju i drago nam je što je ovo reizdanje simbolička najava ove galerije smještene u centru Pule.“, rekao nam je Nenad Marjanović dr Fric, basist benda KUD Idijoti.

Untitled design (47)
KUD Idijoti, Megapunk, Dancing Bear

Drugo mjesto domaće liste prodaje vinila osvojila je grupa Haustor s istoimenim albumom. Reizdanje albuma Haustor obilježava 40 godina novog vala i ovo reizdanje Haustora je upravo ono koje je obilježilo to razdoblje rađanje novog zvuka i jedne nove generacije bendova. Treće mjesto osvaja Paket aranžman na kojem se nalaze pjesme Šarle akrobata, Idola i Električnog Orgazma. Ovaj se album smatra jednim od najboljih i najznačajnijih albuma tadašnje yu rock scene kojim je započeo novi val. Izdanja s drugog i trećeg mjesta liste donosi nam Croatia Records.

Na stranoj listi prodaje vinila, kao i u mjesecu svibnju, prvo mjesto zauzimaju Harry Styles i Fine Line (Menart). Na drugom mjestu nalazi se Linkin Park s albumom Meteora, dok treće mjesto zauzima Steely Dan s albumom Two Against Nature. Izdanja s drugog i trećeg mjesta strane liste prodaje vinila na naše tržište donosi nam Dancing Bear.

Untitled design (75)

 Fine Line, Meteora i Two Against Nature

Više o najprodavanijim, novim i povratničkim izdanjima vinila pronađite na linkovima:

Top lista prodaje vinila_domaća lipanj
Top lista prodaje vinila_strana lipanj

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja