Međimurje Press
Diskografija

Mislim da je jasno šta je ovaj tjedan u fokusu 💛💙

Mislim da je jasno što je obilježilo ovaj tjedan pa istaknem ukratko i najznačajnije. Iz naše perspektive. Prvo su se dogodili vapaji nemoći, tražila se potpora, a jedan od najglasnijih bio je ukrajinski metal bend koji je 2019. razvalio i kod nas, bio je to Jinjer, odnosno njihova žena na čelu benda koja je uz bend osudila Putina.

Nije samo ukrajinska strana osudila. Ruska strana ima svoj moćan glas. Izjasnio se jedan od najboljih repera ruske scene Oxxxymiron koji je u znak protesta otkazao rasprodane koncerte i dao primjer Rusima kakvu poruku trebaju poslati diktatoru. Za vrijeme ozbiljnih sankcija prema Rusiji, nadovezale su se one poprilično manje ozbiljne, iz muzičkog ili barem estradnog svijeta kao što je izbacivanje Rusije s Eurosonga, a slijedilo je i otkazivanja ruskih koncerata po Europi i Americi.

Tjedan je, nažalost, obilježilo još loših vijesti, smrt je to baritona kojeg znamo još od Screaming Trees sa soundtracka Singlesa, baritona koji je u više navrata posjećivao Zagreb – počivao u miru, Mark Lanegan. Nažalost, napustio nas je i Gary Brooker kojeg znamo po jednoj od onih legendarnih pjesama kojoj možda ne znaš ime, ali ako na youtubeu ukucaš “A Whiter Shade of Pale”, bit će sve jasnije.

Šta nam je s koncertima? Najavljen je omiljeni matematičar Dan sa svojim projektom Caribou, kao last minute opcija koja dolazi za dva tjedna u Laubu. Neki od odgođenih koncerata dobili su nove datume, a od domaćih za istaknuti je Hladno pivo koje slavi 35 godina sa, kako se dalo pretpostaviti, 35 koncerata.  

Ispod pulta kuriram najbolje nove singlove s naših prostora, format je to od šest singlova unutar tjedan dana. Ispod pulta ovaj tjedan idu nanovo otkriveni underdog s Dore Marko Bošnjak, indie pop duo RODEO, bučni Fire In Cairo, cro amerikana The Strange, još malo buke uz Deenoise i slovenski post predstavnik Moveknowledgement.
. Preslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna ima sentimentalni kantautor Neo koji se vratio kao Sentineo: “Samo ti i ja“.

Kviz: Kažeš da ne pratiš, ali koliko zapravo znaš Doru?

 fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

  • AntiValentinovo: Let 3 + Živo blato, 4.3.2022., Boćarski dom, Zagreb
  • Still Corners, 18.4.2022., Boogaloo, Zagreb
  • The Smile, 13.5.2022., Hala, Zagreb
  • KISS, “End of the Road World Tour”, 9.7.2022. Arena, Zagreb
  • Sting i The Cure promokodovi su rasprodani

Promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”. Limitirano je na do 30 kodova po koncertu.

“I need ammunition, not a ride.”

Edo Plovanić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja