Najprodavanije izdanje tjedna

Tomislava Bralića i klapu Intrade u proteklih mjesec dana ljubitelji klapske glazbe imali su priliku poslušati na koncertima u Zagrebu i Splitu, a uz javne nastupe, ovi su izvođači bili omiljeni i u radijskom eteru. Na oduševljenje njihovih obožavatelja, klapskim notama tu nije kraj, jer su Tomislav Bralić i Intrade uz pripremu koncertnih nastupa, marljivo radili i na svom najnovijem albumu.

Riječ je o izdanju Scardone, naziva Bilo je i vrime, izašlom nakon četiri godine od posljednjeg studijskog albuma Cviće. Prema prošlotjednoj top listi prodaje, ovaj se album nalazi na samome vrhu prodanih izdanja. Album je objavljen krajem studenog, a prethodno je najavljen singlom Ne mogu jubav krit koji je publika objeručke prihvatila. Na ovom se izdanju nalazi 14 pjesama među kojima su i hitovi poput Lipe očiNe mogu te prestat jubit i Ferma bi vrime. Naslovnica albuma otkrila je ljubav izvođača prema dalmatinskom gradu Zadru, i to zbog priče koja se krije iza fotografije s naslovnice. Naime, riječ je o djelu zadarskog fotografa Ante BrkanaPortretu djevojčice iz 1963. koje je tek jedno u nizu djela iz njegovog opusa fotografija. Na albumu su izvođači ostvarili i brojne druge suradnje, a nakon uspješnog predstavljanja u Hrvatskoj, čeka ih još jedan koncert u Ljubljani u veljači.

Već dugo čekam i mogu reći eto “Bilo je i vrime”, nakon četri godine opet imamo novi album. Zahvalio bih svim autorima, aranžerima i suradnicima. Veseli me što opet imamo album koji će se pjevati i slušati. Uživajte svi u novom albumu i hvala svima koji nas prate i podržavaju”, rekao  je Tomislav Bralić.

Na drugome se mjestu tjedne liste prodaje nalazi album Mije Dimšić u izdanju Croatia Recordsa. Njezin album Život nije siv prošlog je tjedna ujedno osvojio priznanje Hrvatske diskografske udruge za najprodavanije domaće izdanje u protekloj godini. Na trećem je mjestu slijedi grupa Parni valjak koja po prvi put ulazi na top listu prodaje s novim albumom Vrijeme u izdanju Croatia Recordsa.

Na stranoj listi tjedne prodaje, prvo mjesto zauzeo je David Bowie s albumom Glastonbury 2000 koji u Hrvatskoj zastupa diskografska kuća Dancing Bear. Slijedi ga album Love pjevača Michaela Bublea, dok treće mjesto zauzima Mark Knopfler s albumom Down The Road Wherever.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Više informacija o najprodavanijim, novim i povratničkim izdanjima na top listi prodaje pronađite na linkovima:

Top lista prodaje_domaća_49. tjedan
Top lista prodaje_strana_49. tjedan

(HDU)

Foto: Scardona

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*