Novi album grupe Chui ušao u TOP 5 najprodavanijih

Peto u nizu izdanja zagrebačke grupe Chui predstavlja novost i na aktualnoj listi prodaje. Posvećen znanstvenoj fantastici, album pod nazivom Iz kapetanovog dnevnika referira se na mnoga poznata djela od Star Treka i Star Warsa do stripova Moebiusa.  U izdanju Dancing Beara, ovaj je projekt interesantan nastavak albuma Third Sun From The Stone, čija se uspješna priča nalazi u HDU-ovoj knjizi 71 priča o albumima povodom 71 godine od prvog izdanja. Upravo novi album predstavlja još autentičniji zvuk koji je na dobrome putu da naslijedi svojeg prethodnika.

Grupa Chui na albumu Iz kapetanovog dnevnika ugostila je nekoliko glazbenih sastava kao što su klasičari Ink Experiment duoworld music sastav Druyd, pop sastav Mangroove te jazz gitarist Zoran Majstorović. Kao gosti se na bonus snimkama pridružuju i Boris Štok kao vokalist te Andrea Ljekaj koji je remiksirao pjesmu Tebi putujem. Upravo ovo bogato izdanje izašlo je u prodaju početkom listopada te se izlaskom u prodaju plasiralo u TOP 5 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Na broju 1 tjedne liste prodaje smjestio se bend KUD Idijoti s izdanjem Gratis Hits Live! koje se zadržalo već nekoliko tjedana na samome vrhu, a izdaje ga Dancing Bear. Na drugome ih mjestu slijedi Opća opasnost s Kartom do prošlosti u izdanju Croatia Recordsa, dok se na trećoj poziciji nalaze Urban&4 i Zagrebačka filharmonija te njihovo istoimeno izdanje.

Strana lista prodaje na prvome je mjestu zadržala Eda Sheerana s albumom No. 6 Collaborations Project. Na drugo se mjesto popeo album grupe The Beatles pod nazivom Abbey Road, dok se na broju 3 smjestila Lana Del Rey s izdanjem NFR.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na povezanicama:

Top lista prodaje_domaća_41. tjedan
Top lista prodaje_strana_41. tjedan

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*