Ove jeseni obilježavamo Dane albuma, a ovo su najprodavaniji albumi posljednjih tjedana

Ove godine bilježimo 70. obljetnicu od izlaska prvog albuma kao glazbenog formata. Cijeli glazbeni svijet slavi ovu važnu godinu jer se radi o dugom periodu koji dokazuje da glazbeni album još živi, da se kultura toga formata i dalje njeguje, svim najnovijim trendovima unatoč.

I Hrvatska diskografska udruga tako mu je odlučila odati počast te u suradnji s diskografima, autorima i izvođačima, ove jeseni provesti niz aktivnosti kroz koje će album biti u fokusu. Više o samome projektu Dana albuma dostupno je na poveznici, a ovom prilikom donosimo top listu tjedne prodaje albuma i kratki sažetak s albumima koji se već nekoliko tjedana nalaze pri vrhu toga poretka.

Na prvome se mjestu nalazi Oliver Dragojević i njegov album ‘A L’olympia’ u izdanju Aquarius Recordsa. Nakon tužne vijesti ovoga ljeta da nas je ovaj izvanredni glazbenik napustio, njegovi su albumi tjednima na top listi prodaje. Uz spomenuti album na prvome mjestu, listu upotpunjavaju njegovi albumi ‘100 originalnih pjesama: Oliver Dragojević’  i ‘Dueti‘ u izdanju Croatia Recordsa, koji sve do prošloga tjedna ostaju na ovoj ljestvici.

Na drugome se mjestu nalazi Amira Medunjanin i njezin album ‘Ascending’ u izdanju Croatia Recordsa koji već 8 tjedana zaredom oduševljava slušatelje notama sevdaha. Uz njezin album svakako treba istaknuti i album Mie Dimšić ‘Život nije siv’, ujedno i najprodavaniji album u prvoj polovici godine, koji se bez prestanka nalazi svakoga tjedna na top listi tjedne prodaje. Nadalje, tu je i Željko Bebek, a njegov album ‘Ono nešto naše’ izdržao je čak 54 tjedna na listi top prodaje.

U prvih se deset albuma s posljednje top liste prodaje nalaze i Bajaga & Instruktori  s albumom ‘U sali lom’, zatim Božo vrećo  s albumom ‘Melek‘ te Colonia i njihova ‘Nova era‘. U izdanju Scardone se na listi nalazi jedan od zasigurno najdugovječnijih albuma top liste prodaje – ’40 najvećih klapskih hitova’ raznih izvođača.

Stranu listu prodaje obilježila je prošloga tjedna Ariana Grande i njezin ‘Sweetener’na prvome mjestu, a slijede je Paul Weller i album ‘True Meanings‘ te Guns’ N’ Roses i album ‘Appetite For Destruction‘.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Više o najprodavanijim, novim i povratničkim izdanjima pronađite na linkovima:

Top lista prodaje_domaća_37. tjedan
Top lista prodaje_strana_37. tjedan

HDU
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*