Paraf ušao među najprodavanije sa svojim Sabranim djelima

Jedan od najiščekivanijih diskografskih projekata na ovim prostorima, kako su ga neki nazivali, album Sabrana djela 1976.-1987. izašao je nakon više od četrdeset godina od nastanka grupe Paraf i njihovih prvih autorskih snimaka. Ovaj četverostruki CD box-set u izdanju Dallas Recordsa svjetlo dana ugledao je ove godine, a prema prošlotjednim podacima, ušao je na četvrto mjesto top liste prodaje fizičkih izdanja.

Na CD-ima ovog seta nalaze se sve originalne snimke koje su inicijalno objavljene početkom osamdesetih godina, a cjelokupni box-set sadrži i, dosad neobjavljeni, četvrti album Paraf Live sa snimkama uživo realiziranima 1985. i 1986. godine. Ostatak čine A dan je tako lijepo počeoIzleti i Zastave, sva tri studijska albuma Parafa u njihovim originalnim oblicima. Uz albume, u setu se nalazi i booklet od 72 stranice, a u kojemu slušatelji mogu iščitati bilješke Ivana Moleka i Velida Đekića, kao i intervju koji je Bojan Mušćet vodio s originalnom postavom banda, a uz tekstove su priložene i neobjavljene fotografije benda te kronologija.

Prve tri pozicije top liste prodaje zauzimaju redom: Severina s albumom Halo(Dallas Records), Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django Group te album Zoran pjeva Arsena (Croatia Records) i Bajaga & Instruktori s izdanjem U Puli lom (Croatia Records).

Na stranoj listi prodaje, pod zastupništvom diskografske kuće Universal Music Hrvatska, prvo je mjesto zauzeo Van Morrison s albumom The Healing Game. Slijedi ga Željko Joksimović koji je zadržao drugu poziciju s albumom Željko Joksimović, dok se na treću popeo Paul Weller s albumom Other Aspects.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na povezanicama:

Top lista prodaje_domaća_13. tjedan
Top lista prodaje_strana_13. tjedan

Fotografija: Facebook, PARAF

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*