Rasplesano ljeto uz razne izvođače i kompilacije

Službena lista prodaje Hrvatske diskografske udruge u novom tjednom izdanju donosi zanimljiv poredak prodanih albuma. Proteklog tjedna, na top listi prodaje brojna su mjesta zauzele kompilacije različitih pjesama. I oni najprodavaniji albumi su kompilacije, pa je i s ovim poretkom na prvome mjestu još jednom „Festival zabavne glazbe – Split 2018.“, dok drugo mjesto čvrsto drži album „CMC Festival Vodice 2018.“. Vruće ljetne ritmove upravo različitih izvođača i pjesama slušatelji naprosto obožavaju, barem kako pokazuju rezultati prodaje.

Naime, na ovoj listi nalaze se i „40 velikih hitova – CMC festival“ te „Vrući ljetni hitovi“, i ujedno se pridružuju u niz od najboljih deset albuma koje slušatelji rado skidaju s polica. Dalmatinske note u kompilacijama raznih izvođača izgledno su privlačan odabir u ljetnom periodu, pa su  još jednom na ovoj ljestvici album „52. FDK Omiš 2018. – nove skladbe“ te jedna od najdugovječnijih kompilacija na top listi prodaje – „40 najvećih klapskih hitova“. Zarazne su i kompilacije navijačkog žanra što je, sasvim razumljivo, s krajem svjetskog nogometnog prvenstva rezultiralo jednim povratkom na listu. Tako je album „Mi smo prvaci“ također pronašao mjesto u ovoj zabavno-kompilacijskoj kombinaciji top liste prodaje, a listi se s kombinacijom različitih pjesama pridružuju i hitovi iz kontinentalnih krajeva u albumu „Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2018.“.

Lista prodanih inozemnih izdanja u samim vrhovima okuplja ipak albume pojedinačnih izvođača, a najviše se pritom istaknula grupa Arctic Monkeys koja je s albumom „Tranquility Base Hotel + Casino“ skočila s drugog mjesta na vrh ljestvice. Njihovu prošlotjednu poziciju zauzeo je pritom Ed Sheeran s limitiranim izdanjem albuma „Divide“, dok se na trećem mjestu nalazi album Johna Coltranea „Lost Album: Both Directions at Once“.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

(HDU)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*