Rekorderi optimizma: ‘Can’t Stop The Feeling’, ‘Feels’ i ‘Despacito’

Piše: GORAN KOMERIČKI

Okej, dogodilo se. Svakome se dogodi, pa i najopreznijima.

Naposljetku, nitko nije savršen. Dovoljna je jedna sekunda nepažnje. Ili, hm, jedno emitiranje manje. Pa da – premda ste najbolji ikada – odjednom budete u drugome planu.

Ili na drugome mjestu, recimo.

I zato nam se – danas kada Luis Fonsi, Jutin Bieber i Daddy Yankee više nisu prvi već mjesto ispod – čini kako je ljeto nekako prošlo. Prohujalo s vihorom. Sa svim onim rasplesanim koracima, dugim noćima, putovanjima i novim ljubavima koje ono donosi. I vrijeme je za novu sezonu koja nam se smiješi i čeka zauzeti mjesto sa svom svojom inspirativnošću, glazbenim bojama i melodičnim uzbuđenjima. Doduše, pjesma ‘Feels’ – taj novi broj jedan smotre najvećih svjetskih hitova – zvuči poput podloge koktel partyja na nekom osunčanom mjestu baš kao i ‘Despacito’. Ali ipak. Vrijeme je za trenutke novih zabava i novih obaveza.

I za dozu nove inspiracije i neodoljivost znatiželje.

Jer, kako god okrenuli, u toj znatiželji – koja možda i jest mački došla glave – ima nešto privlačno i razigrano. Što bi nas onomad vodilo u nove izazove i avanture da nije znatiželje za onime iza, onime što se krije iza privlačne fasade i šarenih riječi. Jer, ovaj, možda ćemo po putu otkriti nešto stabilno i pouzdano poput Matta Beringera i njegova intelektualističkog benda The National. Ili onomad toplo poput Jacka Johnsona i njegove brige za planet Zemlju. Možda pronađemo i ono raspojasano poput načina na koji je Neil Young snimio novu ploču. Ili privlačno, pa i nauznak erotično, poput naziva novoga singla Tove Lo koji se – najbolje ikad, reći će Zane Lowe – zove ‘Disco Tits’. A možda je i tugaljivo taman toliko da vas prozovu najvećim saboterom ljubavnih veza u svijetu, kako Sama Smitha karakterizira magazin Variety. A sve povodom izlaska dugo-čekanoga singla britanske perjanice ugodno rastezljivoga glasa.

I, dakle – pa i naime, čak – jesen će biti glazbeno bogata.

I to kako bogata, o samo da znate.

Jer, samo rujan je – nakon ploča koje potpisuju LCD Soundsystem, The National, Jake Bugg Tori Amos – odlučio podariti nas onime što su pripremili, primjerice, Eamon (da, onaj Eamon!), Foo Fighters, Van Morrison, Miley Cyrus, Hurts, Dolly Parton, Wolf Alice, Shania Twain Demi Lovato. A to su tek neki. I oni koji najavljuju buru, uragan pa i glazbeni tornado u vidu ploča velikana kao što su Liam Gallagher, Marilyn Manson, Taylor Swift ili Robert Plant koji tjedan kasnije.

Do tada, pozdravljamo još jednoga rekordera Airplay Radio Charta. Justin Timberlake je, naime, proslavio sedamdeseti tjedan uzastopnog boravka među 100 najtraženijih u Hrvatskoj sa singlom ‘Can’t Stop the Feeling’. A to je najviše u posljednjih petnaest godina. Radi se o pjesmi koja zaziva optimizam, smiješak, radost i super raspoloženje općenito.

Pa, tko onda može reći kako nam je radijski eter predvidljiv, a stvarnost depresivna?

A ako vam se tako možda i učini, prepisat ćemo vam recept: ‘Can’t Stop the Feeling’ za dobro jutro, ‘Feels’ za ljepotu dana, a ‘Despacito’ za maštovitu večer.

Pa neka vam se – s početkom nove sezone – dogodi nešto savršeno i nasmiješeno.
Makar i slučajno.

Top 40 Airplay Radio Charta, liste HR2 i Hrvatske diskografske udruge, pronađite na linku:

http://www.top-lista.hr/www/airplay-radio-chart-top40-36-tjedan-11-9-2017/

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*