medjimurjepress@gmail.com

Sergej Ćetković osvaja publiku i Top listu prodaje

Ovotjedni najviši novi ulaz ostvario je Sergej Ćetković i s albumom Arena Zagreb Live zauzeo prvo mjesto Top liste prodaje! Koncert koji je održan 14. veljače 2020. u rasprodanoj Areni trajao je skoro tri sata i sastojao se od Sergejevih najvećih hitova. Album izdaje Croatia Records, a 28 legendarnih pjesama mogu se pronaći na dvostrukom CD-u.

S pjesmom Oči nikad ne stare Sergej je otvorio koncert, a nakon nje izveo je cijelu nisku svojih hitova, od Ne živim ja i Nek’ te ljubav dočeka preko Moj svijet i Pola moga svijeta do posljednje izvedene, Pogledi u tami. Miks, mastering i glazbenu produkciju potpisuje Goran Martinac (Croatia Records Studio), naslovna fotografija djelo je Katarine Banić dok likovno oblikovanje potpisuje Ana Luketin Fahrenwald.

“Nakon dugih i nezivjesnih godinu dana, snimka koncerta iz Arene Zagreb za mene je bio kao najljepši poklon i moram priznati da mi druženje s publikom jako nedostaje. Vijest da se nalazimo na prvom mjestu HR Top 40 listi prodaje me jako obradovala i  nadam se da će biti prilike da se odužim jos jednim velikim koncertom. Koristim ovu priliku da se po tko zna koji put zahvalim publici u Hrvatskoj na gostoprimstvu i velikoj podršci, kao i svojim dragim prijateljima iz Croatia Recordsa na sjajno obavljenom poslu.” izjavio je Sergej povodom ovog uspjeha.

Sergej Ćetković, Arena Zagreb Live, Croatia Records

Idući novi ulaz ostvarila je Klapa Sveti Juraj i album Plovit se mora koji je zauzeo 11. mjesto na listi. Album izdan povodom 20 godina djelovanja izdaje Scardona. Sžn. Marko Bralić, zapovjednik klape, ponosan je i na “neuobičajeno raznolik repertoar koji se proteže od izvorne klapske pjesme, obrade popularnih skladbi, duhovne i domoljubne pjesme do autorskih pjesama klapskog popa” te dodaje kako se na albumu nalaze najuspješnija glazbena ostvarenja mornaričke klape iz Splita u proteklih pet godina, koliko je prošlo od objavljivanja njihova posljednjeg albuma.

Klapa Sv. Juraj, Plovit se mora, Scardona

Na listi su se ponovno našla četiri već dobro poznata albuma. Angel’s Breath i prošlogodišnje reizdanje istoimenog albuma zauzeli su 15. mjesto. 28. mjesto zauzela je legendarna Josipa Lisac i Dnevnik jedne ljubavi. Album The Ultimate Collection – Greatest Hits na kojem se nalazi razni izvođači zauzeo je 30. mjesto, a 100 originalnih pjesama Olivera Dragojevića našao se na 33. mjestu. Sve albume izdaje Croatia Records. 

Kada je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvom mjestu nalazi se novi album Foo Fightersa, Medicine at Midnight, a album nam donosi Menart. Drugo mjesto zauzeo je St Germain i album Tourist Travel Versions, a izdaje ga Dancing Bear. Treće mjesto pripalo je legendarnom Bruceu Springsteenu i albumu Letter To You koji nam donosi Menart.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_7. tjedan
Top lista prodaje_strana_7. tjedan

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*