Tjedan posvećen jednoj od najvećih glazbenih legendi

Nakon duge i teške bolesti, a na veliku žalost njegovih obožavatelja i čitave hrvatske glazbene scene, 29. srpnja preminuo je Oliver Dragojević. Izvođač čije su pjesme kroz odrastanje i život pratile brojne generacije slušatelja, vokal koji je svojim autentičnim nastupom okupljao brojne poklonike dobre glazbe, poticatelj glazbeno-umjetničkog razvoja u mladih – toliko divnih uloga u jednoj glazbenoj figuri koja je, svojim odlaskom, prošlog tjedna podsjetila čitavu naciju koliko je glazbeno bogata zahvaljujući upravo njegovom opusu.

Iz dana u dan imali smo tako priliku pratiti emitiranja njegovih pjesama na radijskim postajama, objave slušatelja na društvenim mrežama, prisjećanja i uspomena drugih pjevača koji su s njime dijelili svoje glazbene puteve i umjetničku inspiraciju. Očekivano, porasla je i prodaja njegovih albuma, stoga prošlotjedni poredak posvećujemo upravo njemu – Oliveru Dragojeviću.

Premda se (zasad) nalazi na trećem mjestu, Oliverov album ‘A L’olympia’ iz 2006. godine u izdanju Aquarius Recordsa od prethodnog je tjedna skočio u poretku prodaje za čak 20 mjesta. Upravo se na ovome albumu kriju neki od hitova koje smo prošloga tjedna imali priliku čuti sa svih strana – Trag u beskrajuCesarica,Oprosti mi papeSkalinadaKad mi dođeš tiTko sam ja da ti sudimBez tebeMoj lipi anđele, i drugi. Na albumu se nalaze snimke s koncerta u pariškoj dvorani Olympia, nastupa koji je Oliver priželjkivao dugi niz godina. Bio je to za njega važan događaj u Parizu na koji je pozvao mnoge goste – Alana Bjelinskog, koji je ravnao orkestrom HNK-a Ivan pl. Zajc, zatim Antu Gela, koji je svirao gitare, prateći bend Dupini, saksofonista Dražena Bogdanovića, udaraljkaša Borisa Popova i Matiju Dedića.

Na top listi prodaje nalazi se još jedan njegov album, i to u izdanju Croatia Recordsa, a koji sačinjavaju Oliverovi dueti. Croatia Records također na ovoj listi čuva i prva dva mjesta s festivalskim izdanjima u izvedbi različitih glazbenika – na prvome je mjestu ‘Festival zabavne glazbe – Split 2018’, dok drugo mjesto zauzima ‘CMC Festival Vodice 2018’.

Kod inozemnih izdanja izdvaja se album ‘Book of Souls’ Iron Maidena na prvome mjestu. Slijedi ga ‘The Now Now’ koji izvodi grupa Gorillaz, a treće mjesto zauzima novi album na listi – ‘Gde smo sad?’ grupe Električni orgazam.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Dodatne informacije o najprodavanijim izdanjima nalaze se na poveznicama:
Top lista prodaje_domaća_30. tjedan
Top lista prodaje_strana_30. tjedan

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*