medjimurjepress@gmail.com

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Paket aranžman (Remaster 2021)’ (Električni orgazam, Idoli, Šarlo akrobata), ‘Haustor (Remaster 2021)’ (Haustor), ‘Bistriji ili tuplji čovjek biva kad… (Remaster 2021)’ (Šarlo akrobata) i ’16. Glazbeni festival šokačke pisme, Županja 2021.’ (Različiti izvođači). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Jaka’ (Zdenka Kovačiček feat. Davor Gobac), ‘Banija’ (Miroslav Rus), ‘Teško je’ (Neno Belan) i ‘Pusti me da sanjam’ (Melita Lovrinčević) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalaze se 22 nove pjesme.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Spotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), alternativno (alternativni zvuk, indie, rock),, zabavno (pjesme zabavne glazbe, klapska pjesma, tamburice, etno, folk) i 72 priče o albumima (pjesme s odabranih albuma koji su uvršteni u knjigu ’72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Ljubav nema kraj’ (Mia Negovetić & Edi), ‘Idi tamo gdje je ljubav’ (Gordana Marković), ‘Ti’ (Petra Antolić) i ‘Ono što ostaje’ (Nela).

HDU VIJEST TJEDNA

Dodijeljene nagrade ‘Music Pub’ Zlatka Turkalja Turkija

Pavel, Matija Dedić, Nika Turković i Marko Kutlić nalaze se među ovogodišnjim laureatima nagrade ‘Music Pub’. Dodjela godišnjih priznanja Zlatka Turkalja Turkija održana je u dva termina radijskog showa ‘Music Pub’ u eteru HR2. Nagrade se dodjeljuju u osam redovnih kategorija, a posebne nagrade Moj prvi Music Pub predstavljaju priznanja za troje mladih glazbenika s fomaće glazbene scene. Priznanje ‘Music Pub’ je najstarija godišnja glazbena nagrada u Hrvatskoj, a dodjeljuje se od 1992. godine.

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Mali krug velikih ljudi’ – Massimo
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

Dua Lipa Feat. DaBaby– ‘Levitating’ 
Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

’40 Velikih Hitova: Dječje Pjesme’ – Razni Izvođači
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘Brothers’ – The Black Keys

Dancing Bear

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Godina svjetske glazbene krize promijenila je eko sustav glazbene industrije i navike slušanja glazbe, navodi MRC Media u godišnjem izvještaju koje donosi podatke o načinima i učestalosti uživanja glazbe. Među dobitnicima cijele priče su glazba za djecu i žanr country glazbe koji su ostvarili primjetan rast interesa na streaming servisima. Radio je ostao najvažnijim izvorom otkrivanja nove glazbe i važnim mjestom uživanja u glazbi, nastavljen je rast potražnje za vinilnim pločama, a glazba iz kataloga čini 63.8 posto ukupnog slušanja na servisima za streamanje glazbe.

Danas predstavljamo album ‘Jamaican Connection’, ploču koja je nastala na Jamajci i podvukla obilježavanje 20 godina postojanja grupe Brain Holidays. Govorimo o skorašnjoj dodjeli Top.HR Music Awards i listamo listu HRtop 40. Informiramo o novim glazbenim izdanjima. S nama su, između ostalih, Dino Merlin, ET, Boris Rogoznica i Zdenka Kovačiček feat. Davor Gobac.

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*