medjimurjepress@gmail.com

Tjedni pregled novosti

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Knjiga poezije’ (Mladen Burnać), ‘Ljubav je u KSET-u’ (JeboTon Ansambl), ‘Dora 2021.’ (Različiti izvođači) i ‘Konstatacija jedne mačke’ (Zdenka Kovačiček). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ’Poljubac za zbogom’ (Tina Vukov), ’Budi moja noć’ (Marko Kutlić), ’Pasivna agresija’ (Marisol) i ’Nasamo’ (Neo) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalaze se 23 nove pjesme.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Spotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), ljubavno (pjesme ljubavi i romanse), uvijek dobre: đorđe balašević (klasici domaće diskografije, Đorđe Balašević) i 72 priče o albumima (pjesme s odabranih albuma koji su uvršteni u knjigu ’72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Nebesko platno’ (Crvena jabuka), ‘Sutra me ne zanima’ (Marei), ‘Pepeo’ (Gina) i ‘Falling’ (Jonathan).

HDU VIJEST TJEDNA

Album ’Time’ grupe Time najprodavanije je vinilno izdanje u 2020. godini.

Album ’Time’ (Croatia Records) grupe Time, snimljen i objavljen 1972. godine, najrpodavaniji je vinil 2020. godine i najuspješniji vinil tijekom zimskog kvartala.

J.R. August je imao najuspješniji vinilni album u vrijeme proljeća, a radi se o višestruko nagrađivanoj ploči ’Dangerous Time’ (Croatia Records). Tijekom ljeta se najbolje prodavalo posebno box set izdanje različitih izvođača ’Alenovo’ (Aquarius Records), prihod od kojega će biti doniran u dobrotvorne svrhe. Vinil jeseni postalo je kompilacijsko izdanje različitih izvođača ’Jugoton Funk Vol. 1’ (Croatia Records). Riječ je o dvostrukom albumu sa snimkama iz sedamdesetih godina, iz vremena u kojemu je funk bio jedan od najpopularnijih glazbenih stilova.

Priznanja vlasnicima najuspješnijih albuma dodijelio je predsjednik Hrvatske diskografske udruge Želimir Babogredac, a proglašenje je održano u radijskoj emisiji ’Svijet diskografije’ urednika Zlatka Turkalja, koja se emitira u programu HR2.

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HR Top 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARC Top 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Mali krug velikih ljudi’ – Massimo
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Save Your Tears’ – The Weeknd
Universal Music

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma


‘Arena Zagreb Live’ – Sergej Ćetković
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘Medicine at Midnight’ – Foo Fighters
Menart

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Naše današnje druženje obogatili smo predstavljanjem intrigantnog novog albuma ‘Konstatacija jedne mačke’ Zdenke Kovačiček. Pregledavamo listu HRtop 40 i donosimo novosti s domaće glazbene scene. Za nas govori Massimo, a pjevaju nam Beti, Barbara Suhodolčan, Saša Lozar i Sandi Cenov.

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*