medjimurjepress@gmail.com

Tjedni pregled novosti!

Hrvatska diskografska udruga

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Inamorana’ (Tonči & Madre Badessa), ‘Izbirljivo i slučajno’ (Matija Cvek), ‘Zastava (Official Soundtrack)’ (pocket palma) i ‘Klape pjevaju Olivera (Live)’ (Različiti izvođači). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Inamorana’ (Tonči & Madre Badessa feat. Petar Grašo), ‘Nek ti bude kao meni’ (Nela), ‘Confidence’ (Eric) i ‘Moj rođo’ (Reper iz sobe feat. Alejuandro Buendija) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalaze se 38 novih pjesama.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Spotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), zabavno (pjesme zabavne glazbe, klapska pjesma, tamburice, etno, folk), alternativno (alternativni zvuk, indie, rock) i asfalt (hip hop, trap, r&b, soul). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Sna’ću se ja’ (Doris Dragović), ‘Jedan dobar dan’ (Pavel), ‘Agramer’ (Zoran Primjer) i ‘Selfless’ (Billie Joan).

HDU VIJEST TJEDNA

Lodovico Benvenuti: Ispravna implementacija Direktive o jedinstvenom digitalnom tržištu koristit će cijeloj glazbenoj zajednici

Lodovico Benvenuti, direktor Europskog ureda Svjetske diskografske organizacije IFPI-ja, u intervjuu za Večernji list pojasnio je zašto je nužna dosljedna implementacija DSM (Digital Single Market) Direktive u hrvatski Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima te na koji način će od toga profitirati cijela glazbena zajednica. Posebni naglasak stavio je na opasnosti prisilnog uvođenja obveznog kolektivnog ostvarivanja prava za izvođače u Zakon. Ako se pravilno primijeni, Direktiva će koristiti cijeloj glazbenoj zajednici na način da se više novca može ponovno uložiti u glazbu i umjetnike što će podržati daljnji razvoj glazbene industrije u Hrvatskoj.

Lodovico Benvenuti poslao je jasnu poruku: „Nametanje kolektivnog upravljanja išlo bi u suprotnom smjeru. Stvorilo bi destimulativne mjere protiv ulaganja u nove i inovativne poslovne modele u Europskoj uniji jer bi ometalo slobodu ugovaranja, koja je također predviđena Direktivom o autorskom pravu, i zakompliciralo licenciranje u vrijeme kada bismo iskreno trebali pokušavati licenciranje pojednostaviti.

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HR Top 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARC Top 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Vidi kako se smiješ’ – Vatra
Dallas Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Save My Tears’ – The Weeknd
Universal Music

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Modra rijeka’ – Indexi
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘Untitled’ – Led Zeppelin
Dancing Bear

 

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Danas se bavimo hip hop albumom ‘Krhko je znanje’ koji je pripremio Target. Pregledavati listu HRtop 40 i donosimo novosti s domaće glazbene scene. S nama će, između ostalih, biti Gea, Surka, Fluentes i Maja Posavec.

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*