Međimurje Press
Diskografija

Tjedni pregled novosti!

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Melodrama’ (Nela), ‘Na pravoj strani pruge’ (Grgur Višić), ‘Krik’ (Medij) i ‘Magul 2’ (Magul). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Lagano’ (Tea), ‘Extremiteti’ (Tacoor), ‘Ponekad’ (Pava) i ”Palmižana’ (Alka Vuica) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 16 novih pjesama. Playlistu novo odnedavno možete pronaći i na streaming servisu TIDAL.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotifyDeezer i TIDAL redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), ljetno (pjesme za ljetno osvježenje), alternativno (alternativni zvuk, indie, rock) i zabavno (pjesme zabavne glazbe, klapska pjesma, tamburice, etno, folk). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘#Taj’ (Tena Vodopija), ‘Bikini’ (Swingers & Gelato Sisters), ‘Opet je jubin cilin tilon’ (Ivan Sikirić Ićo) i ‘Furešte’ (Zoran Jelenković).

HDU VIJEST TJEDNA

Prodaja vinila u Americi nadmašila je prodaju CD-a, izvijestila je kompanija MRC Data
Prodaja vinila u Americi je, prvi puta u posljednjih trideset godina, nadmašila prodaju izdanja na CD-u, stoji u polugodišnjem izvještaju kompanije MRC Data i magazina Billboard.

Naglašava se kako porast prodaje vinilnih ploča na američkom tržištu, u odnosu na isto razdoblje lani, iznosi velikih 108.2 posto. Porastao je i ukupan broj prodanih albuma u digitalnom ili fizičkim formatima. Na godišnjoj razini on iznosi 12.6 posto.

Slušanje glazbe putem streaming servisa na globalnoj razini u porastu je za 27.5 posto. Istovremeno, podaci kompanije MRC Data govore da se udio slušanja glazbe iz kataloga u odnosu na streamanje aktualnih albuma povećao. Na taj način uživanje u glazbi starijoj od godine i pol dana čini 66.4 posto odnosno dvije trećine ukupnog iskustva.

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

Ja još uvijek imam istu želju’ – Nina Badrić
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Bad Habits’ – Ed Sheeran
Asylum – Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Megapunk’ – KUD Idijoti
Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘Teatro D’Ira – Vol. 1’ – Maneskin
Menart

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Jeste li znali da Hrvatska diskografska udruga odnedavno ima svoj profil na streaming servisu TIDAL? Na njemu možete pronaći kvintet playlista s aktualnim domaćim pjemama različitih žanrova. Petkom se ažurira playlista novo, a tu su i redoven pop, alternativno, zabavno i asfalt.

Na playlistama Hrvatske diskografske udruge nalaze se sve pjesme koje čine naš ovotjedni odabir, a na streaming servisima možete pronaći i naš Album tjedna. Ovoga tjedna to je ‘Mali oblak ljubavi’, novi studijski album Željka Bebeka. Naš glazbeni meni donosi listanje zbivanja na listi HRtop 40, nagrađene pjesme s ovogodišnjeg Splitskog festivala i druženje sa singlovima koje, između ostalih, izvode Dalmatino, Swingers, Neno Belan i Matteo Cetinski.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja