medjimurjepress@gmail.com

Top lista prodaje albuma donosi četiri nova i žanrovski različita izdanja

J.R. August, trostruki dobitnik nagrade Porin i izvanredan glazbenik, 15. veljače 2020. održao je koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu. Publiku je oduševio svojom glazbom u kojoj kombinira različite stilove, poput gospela, bluesa, doo-wapa, zajedno s klavirskom dionicom ili pak a cappella. Tom je prilikom načinjena snimka koncerta pod nazivom Live at Hrvatski glazbeni zavod koju je Croatia Records objavila u obliku albuma, kao Blu-ray (uz download kod snimke koncerta) i kao dvostruki CD. Ovom se pak prilikom album našao na visokom petom mjestu top liste prodaje albuma u fizičkom izdanju.  

Na njemu se nalazi 14 pjesama u pratnji benda i zbora, od kojih pjesme The Misanthropist The Exorcist po prvi put imamo priliku čuti na nosaču zvuka. Naslovnu fotografiju albuma uradio je Robert Pavić, dok su za likovno oblikovanje zaslužne Klasja&Zita. Koncert snimljen u suradnji Croatia Recordsa Hrvatskog društva skladatelja, pod režijom Marka Zeljkovića Zelje. Ton majstor koncerta bio je Dražen Završki, a miks i mastering zvuka potpisuje Goran Martinac.

Untitled design (21)
J.R. August, Live at Hrvatski glazbeni zavod, Croatia Records

Opća Opasnost, čije ime slovi za jedan od najpopularnijih rock bendova s ovih prostora, objavila je novi live album Opća opasnost u Domu Sportova kojim su obilježili svojih 27 godina glazbene karijere, te su se tako našli odmah na šestom mjestu liste. Koncert su održali prošle godine u studenom, a njegova je posjećenost brojila oko 4000 fanova. Album je izdala diskografska kuća Croatia Records, i to na vrhunski opremljenom Blu-rayu i klasičnom dvostrukom CD-u. Starijim pjesmama kao što su Treba mi nešto jače od sna Jednom kad noć te novijim hitovima poput Kriva si Bivše ljubaviOpća opasnost oduševila je publiku i pružila im trosatni spektakl koji je ovim putem ostao vječno zapečaćen na nosaču zvuka.

Koncert je nastao u režiji Marka Zeljkovića Zelje i glazbenoj produkciji Branimira Jovanovca Banija.  Likovno oblikovanje izdanja potpisuje Ivan Ivanković, dok je za fotografije zaslužno oko Branka Galičića Baneta.

Untitled design (10)
Opća opasnost, Opća opasnost u Domu Sportova, Croatia Records

Jedan od najvažnijih događanja u kontinentalnoj Hrvatskoj, požeški Aurea Fest, ove se godine održao na Trgu Svetog trojstva. Na njemu su se okupili najznačajniji predstavnici tamburaške glazbe čije pjesme koje su izveli u sklopu Zlatnih Žica Slavonije, publika od sada ima priliku slušati na albumu Aurea Fest Požega 2020Album izdaje Croatia Records. Album se ovom prilikom našao na zavidnom trinaestom mjestu top liste prodaje. Na njemu možemo čuti 21 skladbu i poznata imena poput Šime JovanovcaStjepana Jeršeka – ŠtefaSlavonskih lolaViktorije Kulišić – ĐenkeBorisa Ćire GašparcaĐuke ČaićaBlanke Došen, i mnogih drugih.

Untitled design (22)Aurea Fest Požega 2020., Croatia Records

Posljednji novi naslov na listi top liste prodaje albuma odnosi se na album Ajmo prijatelji, šibenskog pjevača Mile Perkova. Pjevač je s istoimenom pjesmom debitirao i 2018. godine na CMC festivalu Vodicete tako nedavno predstavio album s čak 16 pjesama. Njegove autorske pjesme, kao što su Suze za Dalmaciju, A ja nisan zna i Još jednu noć, emotivnog su karaktera, a neke od njih su čak osvajale i nagrade na prestižnim regionalnim festivalima. Album izdaje diskografska kuća Croatia Records.

Untitled design (20)Mile Perkov, Ajmo prijatelji, Croatia Records

Sami vrh ljestvice ovog je puta okrunjen world music divom Amirom Medunjanin i njezinim “kafanskim” albumom For Him and Her. Drugo mjesto je pripalo Damiru Kedži, s popularnim albumom Poljubi me sad. Na trećem mjestu se nalazi album Prijatelji zovite mi njunaših vječnih “kraljeva zabave”, Tri mušketira – Mladena Grdovića, Zlatka Pejakovića i Jasmina Stavrosa. Sva tri albuma izdaje Croatia Records.

Kada je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvom je mjesto došao album ChangesNowBowie, pokojne glazbene legende Davida Bowiea, koji na naše tržište donosi Dancing Bear. Drugo mjesto pripalo je novom ulazu, albumu S&M2, vječnih metalaca iz benda Metallica & San Francisco Symphony. Album na domaće tržište izdaje Blackend Recordings. Treće mjesto pripada albumu Folklore, pop ikone Taylor Swift, koji na domaće tržište donosi Universal Music Hrvatska.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_36.tjedan
Top lista prodaje_strana_36.tjedan

Fotografije:
1. J.R. August: Roberto Pavić i Davor Brit
2. Opća opasnost: Croatia Records i Nikola Knežević
3. Aurea Fest: Croatia Records i pozega.hr
4. Mile Perkov: Croatia Records

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*