Međimurje Press
Diskografija

‘Tvrđava’ Crvene jabuke već 23 tjedana “ne pada daleko od stabla”, Indexi se popeli na prvo mjesto

Album Tvrđava Crvene jabuke već 23 tjedana ne napušta Top listu prodaje!

Prošlotjedni najizdržljiviji album izašao je 2020. godine pod izdanjem kuće Croatia Records, a na njemu se nalazi 15 pjesama, od kojih je jedna istoimena s albumom – Tvrđava. Tekst za ovu baladu napisali su Dragana Kajtazović-Šenkovski i Mirko Šenkovski Geronimo koji potpisuju većinu pjesama s albuma, a pjesme krase emotivni i ljubavni tekstovi.

Uz prepoznatljiv, interpretativan glas Dražena Žerića Žere, na albumu možemo naći glazbene suradnje s Josipom PejakovićemŽeljkom SamardžićemAlenom Hrbinićem i drugima. Crvena jabuka ove godine slavi trideset i pet godina postojanja, a do sada su objavili dvadeset i dva albuma.

tvrđava
Crvena Jabuka, Tvrđava, Croatia Records

Milost iz 2020. godine, reizdanje albuma Majki iz 1994. za koje je zaslužna Croatia Records, bilježi najveći prošlotjedni skok – s dvadeset i devetog mjesta na jedanaesto. Sve tekstove pjesama s albuma napisao je vokal grupe Goran Bare, kojeg na bubnjevima prati Željko Mikulić-Korozija, na bas-gitari Nedjeljko Ivković-Kilmister, dok su za gitare zaslužni Zoran Čalić i Goran Dujmić. Većinu autorstva pjesama potpisuje Zoran Čalić, a mogu se naći i skladbe Marina Pokrovca, Ivice Duspare i Gorana Dujmića.

milost
Majke, Milost, Croatia Records

Ostali skokovi na prošlotjednoj listi tiču se i već spomenute Crvene jabuke s njihovom Tvrđavom, a slijede Indexi s albumom Modra rijekaPips, Chips & Videoclips s reizdanjem albuma Shimpoo PimpooVlatko Stefanovski i njegov album Taftalidze ShuffleSretan put Mie Dimšić te Za dobra stara vremena grupe Novi fosili. Tu su i Greatest hits Jurice Pađena & Aerodroma. Svi albumi koji bilježe skok na listi izdani su od strane Croatia Recordsa.

Prva tri mjesta Top liste prodaje osvajaju reizdanja kultnih albuma omiljene ex-yu glazbe. Na prvom mjestu liste nalazi se album Modra rijeka grupe Indexi. Drugo mjesto pripalo je Bistriji ili tuplji čovek biva kad… sastava Šarlo akrobata. Treće mjesto pripalo je albumu Paket aranžman najpopularnijih regionalnih bendova 1980-ih, Šarle akrobataIdola i Električnog orgazma. Sva tri albuma dolaze iz vodeće diskografske kuće, Croatia Records.

prva tri
Modra rijeka, Bistriji ili tuplji čovek biva kad… i Paket aranžman; Croatia Records

Što se tiče prodaje stranih albuma, na prvom mjestu nalazi se Lana Del Ray s albumom Chemtrails over the Country Club koji nam donosi Universal Music Hrvatska. Drugo mjesto zauzima Neil Young s albumom Young Shakespeare u izdanju Dancing Beara, dok je na trećem mjestu Pearl Jam s albumom MTV Unplugged koji dolazi iz Menarta.

Tjednu Top listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_13. tjedan
Top lista prodaje_strana_13. tjedan

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja