Vječnost njegovih pjesama: Oliver najprodavaniji prošlog tjedna

Prošle godine napustio nas je jedan od najvećih izvođača naših područja, Oliver Dragojević. Čitava regija prisjećala ga se s izrazitom tugom i velikim poštovanjem, a brojni njegovi obožavatelji odlučili su zadržati djelić uspomene iz glazbenih prodavaonica u svojoj kolekciji. Oliver je tako s nekoliko svojih studijskih i live albuma te kompilacija zauzeo višestruke visoke pozicije liste prodaje domaćih izdanja, a ove godine, nakon obilježavanja prve obljetnice njegova odlaska, javnost je još jednom pokazala koliko ga obožava.

U tjednu kada je obilježena obljetnica, Hrvatska diskografska udruga dodijelila mu je posthumno priznanje – Multi-platinum award za vrhunska diskografska dostignuća. U njegovoj rodnoj Veloj Luci organiziran je poseban koncert njemu u čast, a brojna specijalna izdanja i prilozi u medijima još jednom su dotakli srca javnosti i prisjetili je na ikonu kakav je bio Kozmički Dalmatinac. Prema prošlotjednim podacima prodaje, Oliver Dragojević ponovno se pozicionirao na sam vrh liste prodaje domaćih izdanja, a na cjelokupnoj je listi zauzeo čak sedam pozicija.

Na broju 1 nalazi se album A L’Olympia u izdanju Aquarius Recordsa. Riječ je o live izdanju nastalom na koncertu u pariškoj dvorani Olympia 2006. godine, gdje je Oliver pred prepunom dvoranom izveo neke od svojih najvećih hitova – Trag u beskrajuCesarica, Oprosti mi papeSkalinadaKad mi dođeš tiTko sam ja da ti sudimBez tebeMoj lipi anđele, i druge. Bio je to za njega važan događaj u Parizu na koji je pozvao mnoge goste – Alana Bjelinskog, koji je ravnao orkestrom HNK-a Ivan pl. Zajc, zatim Antu Gela, koji je svirao gitare, prateći bend Dupini, saksofonista Dražena Bogdanovića, udaraljkaša Borisa Popova i Matiju Dedića.

Na listi se nalaze još i albumi 100 originalnih hitova: Oliver DragojevićThe Best Of CollectionOriginal Album Collection Vol. 1 i 2 te Dueti u izdanju Croatia Recordsa, kao i izdanje Aquarius Recordsa objavljeno nakon njegove smrti pod nazivom Do kraja vrimena.

Na drugome mjestu domaće liste nalazi se Vanna s novim izdanjem Izmiješane boje, dok je na broju 3 slijedi Opća opasnost s Kartom do prošlosti. U top 5 najprodavanijih ušla je i kompilacija u izvedbi raznih izvođača Festival zabavne glazbe – Split 2019. na četvrtom mjestu te Urban&4 sa Zagrebačkom filharmonijom i istoimenim albumom na broju 5.

Na stranoj listi prodaje, Ed Sheeran i dalje čuva svoje mjesto na samome vrhu s albumom No. 6 Collaborations Project. Na drugome ga mjestu slijedi album Let’s Rock u izvedbi Black Keysa, dok se na trećemu mjestu zadržao Bruce Springsteen s albumom Western Stars.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na povezanicama:

Top lista prodaje_domaća_31. tjedan
Top lista prodaje_strana_31. tjedan

(HDU)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*