medjimurjepress@gmail.com

Dobitnici godišnjih nagrada HDS-a za 2019. godinu

Hrvatsko društvo skladatelja na redovnoj godišnjoj Općoj skupštini koja se održala 13. lipnja objavilo je dobitnike svojih godišnjih nagrada za 2019. godinu.
Popis nagrađenih uz obrazloženje možete pogledati niže u tekstu:
Nagrada „Vatroslav Lisinski“Ivan Repušić (dirigent) za predstavljanje hrvatske glazbe u Njemačkoj i u svijetu
Nagrada „Milivoj Körbler“: Zrinko Tutić, za cjelokupno umjetničko djelovanje
Nagrada „Franjo Ksaver Kuhač“Tomislav Uhlik, za cjelokupno glazbeno stvaralaštvo na temelju elemenata tradicijske glazbe
Nagrada „Boris Papandopulo“: Davor Branimir Vincze, za skladbu Fanfare za sekstet limenih puhača praizvedenu 13. travnja 2019. na koncertu 30. Muzičkog biennala Zagreb (ansambl Ad Gloriam, 15:00 sati, Lauba)
Nagrada „Josip Andreis“dr. sc. Sanja Majer-Bobetko – za knjigu Hrvatska glazbena historiografija od početka 20. stoljeća do 1945. u izdanju Hrvatskog muzikološkog društva 2019.
Nagrada „Miroslav Sedak-Benčić“Matija Dedić – za 25. obljetnicu umjetničkog djelovanja u Hrvatskoj i u svijetu kao autor-interpret i za autorski album INFLUENCEs snimljen za američkoga nakladnika (Alliance Records)
Nagrada „Adalbert Marković“: Tomislav Mrduljaš – za sustavnu višegodišnju afirmaciju hrvatskog glazbenog stvaralaštva kao direktor Splitskog festivala, te za veliki autorski humanitarni koncert Zovem prijatelje moje održan 2. prosinca 2019. u HNK Split koji je početkom 2020. godine gostovao i u Zagrebu (Dvorana Lisinski)
Obrazloženja nagrada možete pročitati OVDJE.
(HDS)
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*