Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva

4. po redu izdanja Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva 15. svibnja, uz partnerstvo HDS ZAMP-a, održava u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

Mladi će glazbenici i ove godine imati priliku svoje glazbene talente pokazati u tri kategorije: Mjuzikli, Mladi autori Školska mjuza uz odlične produkcijske uvjete i pred stručnim povjerenstvom u kojem su ove godine ispred HDS ZAMP-a: Ivana Husar Mlinac (za kategoriju „Mjuzikli“), Mia Dimšić (za kategoriju „Mladi autori“) i Marko Kutlić (za kategoriju „Školska mjuza“).

Ovaj festival okuplja učenike osnovnih škola (od 6 do 15 godina starosti) iz cijele Hrvatske te hrvatskih škola i zajednica iz inozemstva koji se ističu svojim glazbeno-scenskim talentima. Na njemu se predstavljaju najbolji uradci darovitih učenika iz područja izvannastavnih glazbenih aktivnosti: od skladateljskih radionica do raznih vokalno-instrumentalnih sastava i mjuzikla, a cilj mu je promicanje i poticanje dječjeg glazbenog stvaralaštva u najširem smislu te omogućavanje dječjih nastupa u što boljim produkcijskim uvjetima.

Prema službenom programu:

1) nastupi u kategoriji “Mjuzikli” odvijaju se od 9:15 do 11:55 sati (dodjela nagrada predviđena je u 12:20 sati);

2) nastupi u kategoriji “Mladi autori” odvijaju se od 14:30 do 15:30 (dodjela nagrada predviđena je u 15:45 sati)

3) nastupi u kategoriji “Školska mjuza” odvijaju se od 19:10 do 20:45 (dodjela nagrada u 21:30 sati).

S iskrenim oduševljenjem i svi naši dosadašnji predstavnici na ovom festivalu: Ivana Plechinger i Bruno Kovačić, Goran Karan i Ante Cash, Alka Vuica i Anita Valo i Meri Jaman (Meritas)pohvalili su dječje glazbeno stvaralaštvo i potaknuli ih da i dalje ostanu vjerni sebi i stvaraju. Vjerujemo da će nas i ove godine djeca iskreno oduševiti i nestrpljivo iščekujemo vidjeti njihove izvedbe.

HDS ZAMP

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*