Forestland predstavio i drugog headlinera i novi koncept #Underground Forestroom!

Najveći ljetni festival elektronske glazbe na sjeveru Hrvatske predstavlja i drugog headlinera. a tu je i novi koncept alternativne, druge pozornice #Forestroom. Iz Nizozemske nam stiže Zonderling, glazbeni duo kojeg predvode Jaap de Vries i Martijn Van Sonderen, dok je prvi izvođač na #Forestroom-u legendarni Petar Dundov. Dundov je Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh glazbenih izvoznih proizvoda, a zamijenit će također važnu Insolate kao prvo ime #Room-a.

Kao konceptualni i eksperimentalni, ekscentrični duo, Zonderling se na nizozemskoj glazbenoj sceni pojavio 2011., od kad stvaraju glazbu drukčiju od drugih. Producent i DJ, Martin i Jaap ne boje se glazbenih rizika, istraživanja i odlaska u nepoznato što ih je u karijeri dovelo do brojnih uspješnica. Ove zime ljestvice su poharali s hitom “Crazy” izbačenim u suradnji s Lost Frequencies.

Hrvatskoj publici Zonderling je poznat po nastupima na Pagu i u Zagrebu, a u Međimurje stiže na krilima bookinga na prestižnim svjetskim festivalima. Uz Marka Sixmu, ali i Steve Allena, Zonderling se pridružuje #FL2018 kao još jedno od zanimljivih međunarodnih imena, naravno uz brojnu podršku regionalnih TOP DJ-a poput Avadoxa, Dekove, ali i Galoskog.

#Forestroom ujedinjuje koncept od 48 sati neprekidne glazbe, uz prelijevanje stilova i apsolutnu zabranu gašenja zvuka. Glavno i prvo ime koje objavljujemo tako je Petar Dundov, DJ i live performer koji nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta (Berghain, Tresor, DC 10, Womb, Fuse, Melt, Time Warp, Awakenings, Labyrinth, Dimensions, Unsound, I Love Techno, Exit, Rainbow Serpent Festival, itd.).

Dundov danas iza sebe ima veliki broj 12” singlova, te pet samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra.

Na #Forest dolazi na krilima našeg alternativnog stage koncepta Forestroom koji ove godine zaokrećemo u potpuno novi smjer. U kombinaciji s bonbon #FactoryOfExperience underground poprima novi smjer…

Ulaznice po 80kn za oba festivalska dana, odnosno za 140kn za kamp potražite na ticket2go.hr ili kod službenih promotora. #FL2018 #Forestland

(Krešimir Biškup)
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*