medjimurjepress@gmail.com

“Kostoski” Međunarodni Festival na obalama Ohridskog jezera

Kostoski međunarodni festival Folklora Ohrid Makedonija je festival koji se svake godine održava u Ohrid Makedonija u više termin u prolječe, ljeto i jesen.  Festival ima puno sudionika iz cijelog svijeta, a najviše iz Hrvatske.  Cilj ovog međunarodnog festivala na kojem nastupaju brojne folklorne grupe, zborovi, orkestri i mažoretkinje je prikazati kulturu, glazbu, nošnje, pjesme, kola i tradiciju različitih država diljem svijeta, a uz to i steći nova prijateljstva te upoznati sudionike s ljepotama Ohrida i Ohridskog jezera.

Ne postoji ograničenje zbog godina, može svako da nastupi, također nije ograničen broj sudionika u grupi. Pored nastupa, sudionici festivala  u slobodnog vremena također  imaju obilazak grada Ohrida I samostan Sv. Naum s turistički vodič.

????????????????????????????????????

Drevni grad Ohrid, smješten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina s punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije te prikupljuje više od tisuću turista. Zbog velikog broja crkva zovu ga i Balkanski ili Europski Jeruzalem. Ohrid i Ohridsko jezero nalaze se na popisu UNESCOV-e Svjetske baštine kao spomenik kulture i prirode.

Ohridsko jezero je jedno od najljepših jezera na Balkanu. Ohridsko jezero jedno je od najdubljih i najstarijih europskih stajaćih voda u ovom djelu Europe. Najdublja točka iznosi 286 metara i izmjerena je između sela Peštani i Trpejca, otprilike 5 km od obale jezera. Jezero se nalazi na 695 metara nadmorske visine, maksimalna prozirnost vode je oko 22 metra.

Prije zatvaranja festivala svaka grupa dobije poklon i Diploma za sudjelovanje.

Više informacija o festivalu i gradu Ohridu možete pronaći na web stranici www.kostoski.mk

Promo video zapis iz  festival

https://www.youtube.com/watch?v=7ATSWElJNUA&list=PLcMmgIrKMHvwe4x2ibm8V0VODAmuO9bUg

Gjoko Kostoski

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

 1. gjoko Reply

  Super

 2. Gjoko Reply

  Hvala

 3. Gjoko Reply

  hvala
  LP

 4. Gjoko Reply

  👍👍👍

Leave a Reply

*