medjimurjepress@gmail.com

Nastup KUD Mihovljan u Riminiju

XII Međunarodni festival folklora u Riminiju u Italiji, u organizaciji „FEST info tima” bio je povod da se članice i članovi KUD-a “Mihovljan” otisnu na put u Italiju  na još jednu promociju međimurske kulturne i tradicijske baštine  i narodnih običaja.

Iako po vrućini u međimurskim narodnim nošnjama, sve članice i članovi KUD-a, od najmlađih do najstarijih, prošetali su u organiziranom mimohodu dijelom Riminija i pokazali međimursku narodnju nošnju u svom njezinom sjaju te tako plijenili pažnju i interes prolaznika i sudionika festivala.

Nakon održanog mimohoda u programu KUD-ova i plesnih skupina iz mnogih zemalja, sa međimurskom pjesmom, plesom i ljepotom nošnji, na pozornici su se izdvojili mihovljanski tamburaši i plesači koji su izveli spletove međimurskih plesova te time izmamili gromoglasni pljesak publike. Nije ni čudno da su mihovljančarke i mihovljančari zaslužili najveći pljesak kada su u jednom trenutku na bini pojavile naše lijepe međimurke sa jedinstvenim bidrama na glavi te besprijekorno otplesale splet.

Mnoge su se skupine željele fotografirati upravo sa našim kudovcima pa tako nije nedostajalo ni poziva na nova druženja u neke nove zemlje. Poznavajući mihovljančare, njihov predani rad i aktivnosti iz područja folklora, sigurno  će i tamo s ponosom prezentirani međimursku kulturnu baštinu i narodne običaje.

PREDRAG KOČILA

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*