Održan Prvi glas Zagorja

Deset pjevača amatera izvedbom kajkavske i zabavne skladbe borilo se sinoć za ‘Prvi glas Zagorja’, među njima i Željko Kremek-Kerma

Nastupilo je deset pjevača – Tea Vučak, Dora Vuraić,  Lora Breški, Danijel Šćuric, Medea Market – Sindik, Željko Kermek – Kerma, Karla Ana Sabljak, Mario Pavlić i Petra Bokulić i Magdalena Milić, a svaki izvodi po dvije pjesme – jednu na kajkavskom, drugu zabavnu pjesmu.
Spomenimo kako su u žiriju pjevača amatera nalazila eminentna imena – predsjednik žirija i umjetnički direktor krapinskog festivala Siniša Leopold, tekstopisac koji je ujedno koordinator u upravnom odboru krapinskog festivala Radovan Novina, cijenjena glazbenica i članica originalne postave žirija HRT-ovog showa ‘Zvijezde pjevaju’ Ksenija Erker, direktorica  medijskog pokrovitelja RHZK Tanja Gregurević, stručni voditelj festivala Prvi glas Zagorja Franjo Mraz te direktor Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić  Rajko Dobošić.
Načelnik Svetog Križa Začretja gospodin Marko Kos osvrnuo se na prethodne dane manifestacije Prvi glas Zagorja – Tjedan kulture, zabave i športa.

– Družili smo se do ranih jutarnjih sati uz pregršt događanja i zabave, uz dobru gastronomsku ponudu. Prvi glas Zagorja i svetokriška pozornica imaju povijest od već 50 godina i možemo reći da je preteća nekih televizijskih festivala koji nas prate u suvremeno vrijeme – naglasio je Kos i objasnio koja je važnost festivala pjevača amatera. – Mnogim pjevačima koji se tu predstavljaju ovaj festival je odskočna daska u karijeri s obzirom na to da osjete doživljaj prave pozornice te pratnju orkestra – rekao je Kos.

VEČERAS PROGLAŠENJE POBJEDNIKA I REPROSPEKTIVA FESTIVALA

Načelnik Kos osvrnuo se na današnju Retrospektivu koja se,  podsjećamo, održava na svetokriškom trgu s početkom u 20 sati. – Pozvali smo imena kojima je festival Prvi glas Zagorja bila odskočna daska poput Gordane Ivanjek ili mnogih drugih Svetokrišćana koji su nastupali prethodnih godina.Retrospektiva će početi s pjesmom Tereze Kesovije te ćemo počet u mirnom tonu, a sve će završiti koncertom Prljavog kazališta koji će se održati nakon Retrospektive – kazao je Kos, koji je priznao, da je organizacija manifestacije isprva bila malo skeptična kada su uputili poziv Terezi Kesoviji. – Ona je objeručke prihvatila poziv. Družit će se na početku događanja i kreće dalje jer ima nastup kasnije u jednom drugom mjestu – najavio je Kos. Na pitanje kako je zadovoljan s odazivom posjetitelja, načelnik Kos je objasnio kako je organizacija izuzetno zadovoljna. – Za vikend je svetokriški trg tradiconalno pun posjetitelja, a posjećena su i događanja koja se odvijaju preko tjedna. Na izložbama je bilo i više ljudi nego što je bilo očekivano, a na predstavi Histriona ili nastupu Local Jazz Comba i Matije Dedića  tražila se stolica više – rekao je Kos.

Večeras sve završava koncertom Prljavog kazališta.

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*