Međimurje Press
Festivali Showtime Vijesti

Pjesmi “Najlepše senje” Grand Prix 19. Međimurskog festivala!

Nezaboravna glazbenu večer prepuna odličnih novih skladbi i novih glazbenih imena

 

 

 

U teškim vremenima pandemije, već drugu za redom, uz ogromne napore čelni ljudi Međimurskog festivala učinili su sve da ponovno zapjevamo i iznjedrimo nove pjesme dodajući tako novu vrijednost hrvatskoj pop i zabavnoj glazbenoj kulturi, rekla je na početku voditeljica Mateja Gošćej kojoj se pridružio voditelj Nikola Kristić.

Brojni međimurski pjevači oduševili su publiku u dvorani Srednje škole Čakovec i najavili zlatne godine kreativnosti popularne glazbe, koja je 70-tih godina s pravom bila cijenjena u široj regiji.

Prepoznala je to publika u dvorani, kao i Hrvatska radio televizija, koja će emitirati snimku Međimurskog festivala. Oduševljeni su i gosti festivala u još jednoj odličnoj organizaciji, čime je na najbolji mogući način najavljen  slijedeći 20-ti jubilarni festival.

Uoči festivalske večeri izašao je i kompilacijski CD u izdanju Craotia Recordsa, koji je naprosto razgrabljen u dva dana sa posvemašnom tiražom.

Posebno iznenađenje večeri prije same odluke žirija bio je nastup  je 17- godišnje Dorotea Prosnik  koja je ostavila bez daha sve prisutne, izvevši spektakularno pjesmu o Vukovaru.

MEF je otvorila gradonačelnica Ljerka Cividini, naglasivši kako uz međimursku popevku Međimurje ima  jedini regionalni festival popularne glazbe na sjeveru naše zemlje, što ostavlja u nasljeđe generacijama, a ovaj kraj svrstava u važno mjesto glazbene kulture Hrvatske.

NAGRAĐENI

Najbolji debitant  KRISTINA GITA KAVRAN  za skladbu „Ne budi me iz snova“

Najbolji tekst  ŽELJKO KRZNARIĆ za skladbu „Pada kiša na Međimurje“

Najbolji etno izričaj   BRANIMIR ČULINOVIĆ za skladbu „Međimurje naše“

Najbolja interpretacija  Iva Matijević „To što žele tvoje ruke“

Najbolji aranžman TONI ETEROVIĆ za skladbu „Pada kiša na Međimurje“

Najbolja glazba  TONI ETEROVIĆ  za skladbu „Umirem od ljubavi“

GRAND PRIX  Etno duo GOGA & ŽELJKO za skladbu „Najlepše senje“

(mp)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja